Türkiye'nin en iyisi DHA şimdi dünya sahnesinde...

Azerbaycan'ın tarihi Şuşa şehrinde geçen hafta medya dünyası için çok önemli bir forum vardı. Şuşa Global Medya Forumu...

Forum bizim için de çok değerli bir lansmana sahne oldu. DHA'nın vitrini ve dünyaya açılan kapısı olan dhapress.com'u medya sektörünün önde gelen isimlerine tanıtma imkanımız oldu.

DÜNYA MEDYASI ŞUŞA'DA

Dünyanın dört bir yanından medya mensupları Şuşa'daydı. 34 ülkenin devlet haber ajansları, 12 uluslararası kuruluş ve 49 ülkeden 150 yabancı gazeteci foruma katıldı. Forum kapsamında medya, bilgi ve iletişim alanında dünya çapında önemli konuların tartışılması planlanıyor. Dünyanın tanınmış ve etkili medya liderleri ve uzmanları, dijital çağda gazetecilik ve iletişimde yeni araçlar, dijital dönüşüm, modern bilgi ortamında medya yönetimi ve sürdürülebilir medya iş modellerinin oluşturulması, yeni medya ve medya okuryazarlığında tüketici eğilimleri, dezenformasyon ve sahte haberlerle mücadele yöntemleri, gazetecilerin güvenliği konuları ele alındı.

Forumun açılışında konuşan ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev medyanın önemine değindi.

Türkiyenin en iyisi DHA şimdi dünya sahnesinde...

DHA, ÖNCÜ OLDU

Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti liderleri, 2020 yılında "Medya Alanında İşbirliği" temasıyla ilişkilerini güçlendirmek için büyük bir girişimde bulundular. Bu, Ortak Medya Platformu fikrini doğurdu. Sağlıklı bir medya ilişkileri ağı altyapısının kurulabilmesi için medya alanındaki bilgi, birikim, deneyim ve kaynaklar paylaşılacak ve iki ülkenin medya alanında faaliyet gösteren resmi kurumları ortak çalışmalar yürütecek.

Biz de Demirören Medya olarak bu Ortak Medya Platformu'na nasıl katkı sağlayabiliriz diye başlattığımız çalışmalarda önemli bir adım attık. DHA ve Azerbaycan'ın en büyük ajansı Trend Haber Ajansı arasında başlayan işbirliğini bir adım öteye taşıdık.

Türkiyenin en iyisi DHA şimdi dünya sahnesinde...

Ülke liderlerimizin ortak medya arzusunu somut bir duruma dönüştürmek isteyen DHA ve Trend, iki ülkenin tüm dostluğuna medya dostluğunu da katmak için bayraktar bir rol oynamaya karar verdi.

Ve işbirliği konusunda DHA öncü oldu.

DÜNYA BASININA TANITILDI

Şuşa Global Medya Forumu'nda lansmanını yaptığımız dhapress.com'u uluslararası medyaya tanıtma imkanı bulduk.

Altyapısını Trend Haber Ajansı'nın kurduğu dhapress.com, DHA'nın vitrin sitesi olacak. Günlük rutin haberlerin sunulduğu bir platform olarak değil, DHA'nın güncel yayınlamış olduğu 'seçilmiş' haberleri içerecek. dhapress.com'un ziyaretçileri yılların birikimi olan DHA'nın çok nitelikli ve çeşitlilik içeren arşivine de ulaşma, görme, görüntü ve haber alabilmek imkanına kavuşacak.

Sitemiz Türkçe, Azerbaycan Türkçesi ve İngilizce olmak üzere üç dilde hizmet verecektir. (Orta vadeli Fransızca, Arapça, Çince seçenekleri eklenecektir)

dhapress.com Türkiye ile sınırlı olmayacaktır. Azerbaycan iştirakimiz Trend Haber Ajansı, web sitesinde Kafkasya ve Türk Cumhuriyetlerinden haberlerini Azerbaycan Türkçesi olarak girebilecek. Böylece haber içeriği ve fotoğraf/video zenginliği artacaktır.

dhapress.com satın alma süreçlerini 20 kat hızlandıracak. Şu anki süreçte istediği videoyu aboneye gönderiyor, abone inceliyor, ardından tekrar ham halini gönderiyor ve fatura ödemelerinden geçiyordu. Bu 2 günlük zaman kaybı 3 dakikaya inecek. "Videoyu dhapress.com üzerinden inceleyip satın alabilirsiniz" diyebileceğiz.

TÜRK CUMHURİYETLERİNİN SESİ OLACAK

Dünyanın her köşesinden ulaşabileceğiniz dhapress.com sadece Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın değil tüm Türk cumhuriyetlerinin sesini bütün dünyaya duyurmaya aday. Türk cumhuriyetlerindeki haberleri, gelişmeleri batılı ajanslardan öğrenen dünya bundan böyle her şeyi dhapress.com'dan takip edebilecek. Bu konuda da diğer Türk cumhuriyetleri ile iş birliği için çalışmalarımız sürüyor.

SADECE HABER DEĞİL

Sitemizde sadece günlük 'Seçilmiş' haberler olmayacak. Her türlü politik, ekonomik, kültürel etkinlikler, sağlık alanındaki gelişmeler, eğitim konusundaki adımlar olmak üzere çok çeşitli bilgilere ulaşma imkanınız olacak. Böylece sitemiz iş dünyasına, sağlık, eğitim, turizm sektörlerine de hizmet götürecek.

Dijitalleşen medya dünyasında doğru ve nitelikli habere en hızlı şekilde ulaşmak için siz tüm değerli paydaşlarımızı, iş dünyasını dhapress.com'da buluşmaya davet ediyorum.