Avrupa’nın en genç takımıyız

Türk milli takımı geleceğini şekillendiriyor. Kuntz ve başta Kenan Koçak olmak üzere Alman hocanın yardımcıları A Milli Futbol Takımı’nın geleceğini inşaa etmeye çalışıyorlar.

Bunun nedeni Almanya U21 takımını çalıştırmanın verdiği bir alışkanlık değil Kuntz için. Milyonlarca genci bulunan bir ülkede, Türk milli takımının yarınlarını güvence altına almanın yolunun gençlerden, yetenekli gençlerden geçtiğine inanıyor. Aday kadroya davet edilen isimlerin yaş ortalaması da bunu gösteriyor. Avrupa takımlarına genç yaşlarda ihraç ettiğimiz futbolcu sayımız her geçen gün artarken, Kuntz da 2024 Avrupa Şampiyonası finalleri için gençlere güvenerek yola çıktı. Milli takım kadrosunda 23 oyuncunun yaş ortalaması 23.78. Uluslar Ligi’nde yer alan ülkelerden en genci biziz, en yaşlı ise 29.18 ortalama ile Andorra. Avrupa’nın en önde gelen ligleri olarak kabul edilen İngiltere 25.3, Almanya 26.1, İspanya 27.19, İtalya 24.81, Fransa 26.33 ortalama ile kadrolar oluşturdular. Bu gençler iyi kaynaşır, yeteneklerini teknik adamın vereceği taktiklerle sahaya yansıtırlarsa mili takımın geleceği aydınlık. Bu sistem, yıllar ilerledikçe içine yeni gençleri de çekecektir.

SERDAR DURSUN ORTALAMAYI YÜKSELTİYOR

Ay-Yıldızlı ekibin en yaşlısı en çok gol atan Serdar Dursun. 30 yaşındaki golcü oyuncu Uluslar Ligi C Grubu’nda süre aldığı 3 maçta da gol kaydederken, toplamda 7 milli maçta 7 gol gönderdi rakip ağlara. 28 yaşındaki kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Kaan Ayhan, Serdar’dan sonra gelen isimler. Takımın geri kalanı oldukça genç isimler.

C Grubunda rakipler zayıf da olsa, maç kazanma alışkanlığı, birbirini tanıma, sisteme alışma, ilerleyen zamanda daha zorlu maçlara hazırlanmak açısından daha uygun bir ortam olamazdı. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Kuntz ve yardımcıları Litvanya maçını da kazanıp, 4’te 4 yapıp, nadasa bırakacakları tohumların yeşermesini bekleyecekler.