9 sarı kartlı, kıran kırana derbi !..

Sezonun son derbisi kıran kırana geçti. Es geçilen kartlara rağmen 9 sarı kart çıktı. Hakem Arda Kardeşler kuralları tam uygulasa daha da fazlası olabilir, kırmızı da çıkabilirdi.

Peki neden bu gerginlik ?

İlk dakikadan son dakikaya kadar Beşiktaş taraftarı, taç kullanımı ya da kornere gelen her Fenerbahçeli'ye elinde ne bulduysa fırlattı. Hatta maç sonunda Fenerbahçe otobüsünün yanından geçen Beşiktaş taraftarı tekme atarak otobüsün kaportasını yamulttu.

Neyin öfkesiydi bu ?

Takımlardan birinin şampiyonluk mücadelesi devam etse kim bilir neler olacaktı?

Şampiyon belli, küme düşenler belli. Bu gerginlikler yerine seyir keyfi yüksek bir maç izleyebilseydik keşke.

Aslında oyun hızlı başladı. İlk dakikalarda pozisyonlar yaşandı. Fenerbahçe 6’ncı dakikada öne geçti, peşine penaltı kazandı Beşiktaş. Batshuayi kaçırdı. Ardında bir penaltı daha. Bu kez topun gerisinde Ghezzal vardı ve skoru eşitledi. Maç da burada bitti aslında, devamı gelmedi.

Fenerbahçe iyi başladı ama Beşiktaş 10’uncu dakikadan itibaren üstünlüğü ele geçirdi. İlk yarı bitinceye kadar Fenerbahçe genelde savunan taraf, Beşiktaş pozisyon yakalayan taraftı. Larin ile ikinci yarı başlar başlamaz Beşiktaş öne geçebilirdi ama bu pozisyon da değerlendirilemedi. 46’da Altay ile karşı karşıya iyi vuramadı Kanadalı. Ve Larin’in 50’nci dakikada direkte patlayan kafa vuruşu belli etti ki ilk yarıda atılan goller dışında gol olmayacaktı.

İRFAN VE GHEZZAL ÇIKINCA

Beşiktaş daha atak, daha istekli oyununa devam etti, 70’e kadar. Sonra iki takımın da peş peşe yaptığı değişiklikler hem oyunu soğuttu hem de iki takımın düzenini bozdu. Fenerbahçe adına ekstra işler yapabilecek İrfan Can ve Beşiktaş adına tek pas atabilen, topu hızlı taşıyan Ghezzal oyundan alınınca tadı tuzu olmayan son 15 dakika izledik. Skoru lehine dönüştürebilen olmadı ve puanlar paylaşıldı.