Türk Sporu zirve yaptı

Türkiye, 2022 yılının gelmesiyle birlikte spor alanlarında birbiri ardına şampiyonluklar elde ederek, zirveden inmedi.

Türk sporcular hem takım sporlarında hem de bireysel yarışmalarda şampiyonluklar, altın madalyalar kazanırken, Avrupa ve dünyanın en iyileri arasına girdi. 

KADIN BOKSÖRLER DÜNYA ZİRVESİNDE

Kadın boksörler Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli, Şennur Demir dünya şampiyonu oldu. Sema Çalışkan, Elif Güneri bronz madalyada kaldı. Şimdiden PARİS 2024 için iddiasını ortaya koyan Türkiye, 72 ülkeden 310 boksörün katıldığı şampiyonayı takım halinde birinci sırada bitirmeyi başardı.

SEREN AY ÇETİN, WBC GÜMÜŞ KEMERİN SAHİBİ OLARAK TARİH YAZDI

Seren Ay Çetin, WBC (Dünya Boks Konseyi) gümüş kemerin sahibi olarak Türkiye profesyonel kadın boks tarihinde ilke imza attı.

Türk kadın boksör Seren Ay Çetin, Mike Tyson ve Muhammed Ali gibi isimlerin şampiyonluk yaşadığı WBC'de 2 kez dünya şampiyonu olan 'Golden Baby' lakaplı Avusturyalı Eva Voraberger ile ringe çıktı. Caferağa Spor Salonu'ndaki organizasyonda rakibi Eva Voraberger'i 4'üncü raundun başında nakavt eden Seren Ay, WBC gümüş kemerin sahibi oldu.

TEKVANDOCULAR AVRUPA ŞAMPİYONU  

Türkiye, İngiltere'de düzenlenen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası'nda toplam 9 altın, 5 gümüş, 5 bronz madalya ile zirvede yer aldı. Tekvandoda 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz toplam 11, Para Tekvandoda 4 altın 3 gümüş, 1 bronz toplam 8 madalya kazanan Türkiye her iki alanda da takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

GÜREŞÇİLER AVRUPAYI SALLADI

Türk güreşçiler, 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kürsüden inmedi. 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya alan kadın güreşçiler Avrupa Şampiyonu, 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz kazanan serbest, 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz alan grekoromen takımları Avrupa ikincisi oldu. Rıza Kayaalp 11, Taha Akgül 9, Yasemin Adar da 5'inci altın madalyasını aldı.

DEAFLYMPIC'TE TÜRK FIRTINASI

Brezilya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 24'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na 138 sporcuyla katılan Türkiye, 8 altın, 18 gümüş, 17 bronz toplam 43 madalya elde etti. Kadın ve erkek voleybol takımları, karate kata erkek takımları, tekvandoda Merve Yazıcı. güreşte Mehmet Ali Yiğit, Onur Arı, Oğuz Dönder, Ömer Saner Deaflympic'ten altın madalya ile ayrıldı.

ETİMESGUT AMPUTE FUTBOLDA ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU

Etimesgut Belediye Ampute takımı, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi finalinde Wisla Krakow'u 5-2 yenerek şampiyon oldu. Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Polonya, İngiltere, İtalya, Fransa, Gürcistan ve Azerbaycan'dan toplam 8 takım katıldığı turnuvada B grubunda Manchester City, Ol Jouy Le MoutIer, Sporting AMP Futbol'u geçen başkent temsilcisi, yarı finalde Flamencos Amputados'u devirdi. Finalde Wisla Krakow'u yenen, Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı.

ECZACIBAŞI DYNAVİT, CEV KUPASI'NDA ŞAMPİYON OLDU

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası finali ikinci maçında deplasmanda Almanya'nın Allianz MTV Stuttgart takımını 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçın en değerli oyuncusu tecrübeli pasör Maja Ognjenovic oldu.

ANADOLU EFES TARİHE GEÇTİ

THY Avrupa Ligini ikinci kez üst üste kazanan Anadolu Efes, bu başarıya ulaşan ilk Türk takımı oldu. Sezona kötü başlayan lacivert beyazlılar, normal sezonu kötü bitirse de play offa kaldıktan sonra, engelleri aşarak ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

5 KUPALI VAKIFBANK

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı, sezondaki tüm kupaları silip süpürdü. Giovanni Guidetti'nin talebeleri, FIVB Dünya Kulüpler, AXA Sigorta Kupa Voley, Spor Toto Şampiyonlar Kupası, Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonluklarına, son alarak CEV Şampiyonlar Ligi kupasını da ekledi. Sarı siyahlılar, finale kadar rakiplerine yalnızca bir set veren İtalyan İmoco Voley'i 3-1 yenerek sezonu 5 kupayla kapadı.

ULEB ŞAMPİYONU BAHÇEŞEHİR

Bahçeşehir Koleji basketbolda şaha kalkan Türkiye'nin yıldızları arasına girdi. Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinde İtalya Unahotels Reggio Emilia takımını hem dışarıda hem de içeride 13 bin taraftarla rekor kırılan rövanşta yenen Bahçeşehir, Türkiye'ye basketboldaki 11'inci kupasını getirdi.

FİNALDE KAYBETTİ

ING Basketbol Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor, 7 DAYS EuroCup'ta şampiyonluk için çıktığı maçta Virtus Bologna'ya yenilerek turnuvayı ikinci tamamladı. Turnuvada başarılı maçlar çıkartan ve oynadığı oyunla göğsümüzü kabartan Frutti Extra Bursaspor önümüzdeki sezon ülkemizi THY Avrupa Ligi'nde temsil etme şansını yakaladı.