Crespo, Kim, Altay ve İsmail Kartal

Galatasaray derbisinden sonra zordu, küme düşme hattında bulunan ve son bir umut ile sahaya çıkan Göztepe ile oynamak, derbi zaferinin rehavetinden kurtulmak kolay iş değildi. Fenerbahçe golü erken bulsa da maç içerisinde çok zorlandı. Pelkas’ın sakatlığı da planları bozdu. 30’uncu dakikada Szalai onun yerine alınınca Ferdi öne kaydırıldı, Szalai sol beke geçti. Orginal bir sol bek olmadığı için de biraz bocaladı. İyi niyetli mücadele etse de zaman zaman sol bek oynadığını unutup içeriye stoper mevkiine çok kaydı. Bu bölümlerde Fenerbahçe’nin ritmi bozuldu. Ferdi sol bekte oynarken sık sık topla katediyordu, adam eksiltip rakibi zorluyordu. Szalai girip Ferdi öne çıktığında, bir ara Osayi’nin sağ tarafta önüne geldiğinde takımda ritm de denge de bozuldu. Rossi bazen solda bazen sağda Ferdi ile değişiyorlardı ama çözüm olmadı. Zorunlu oyuncu değişikliğinden sonra top rakibe geçti. Göztepe ilk yarının son dakikaları ve ikinci yarıda tehlikeler yaratan, pozisyonlar bulan taraftı. Bu tehlikeleri önce Crespo bastırıyor, kaçan olursa Kim uzaklaştırıyor, kaleye kadar gelirse Altay tutuyordu. Özellikle Crespo’nun basmadığı yer kalmadı. Enerjisini bu kadar verimli kullanan orta saha dünyada pek yok. Fenerbahçe’nin hücum aksiyonları ise ilk 30 dakika hariç aksadı, tıkandı. Bu tıkanıklığı çözmek için İsmail hoca Arda Güler, Valencia ve Berisha’yı oyuna aldı. Oyuna dahil olan isimlerden 17 yaşındaki Arda fark yarattı, topun Fenerbahçe’de kalmasını sağladı. Penaltıyı kullanıp gole çevirerek de yuvasındaki ilk golünü attı.

Gelelim İsmail Kartal’a… Fenerbahçe’yi takım yapan, camiayı birleştiren, taraftarların tribünleri doldurmasını sağlayan, bitmiş gözüyle bakılan sezona hedef koyduran adam oldu. 5 maçtır kazanıyor Fenerbahçe. Kartal, ligde çıktığı maçlarda sadece lider Trabzonspor ile berabere kaldı, o da 85 dakika 10 kişi oynadığı maçtı. Ve derbinin ardından Göztepe karşısında da 45 bin kişi ismini haykırdı, gözleri doldu, mutluluktan uçuyordu. Tebrikler İsmail Eagle (Kartal), Fenerbahçe’yi uçurduğun için taraftar seni unutmayacak. Yönetimin harıl harıl teknik adam aradığı dönemde bunlara kulak asmadan işini yaptığın için tebrikler hoca.

Bu arada İsmail Hoca yerli teknik adamlar arasında en yüksek puan ortalamasını yakaladı. Hatırlatmak amaçlı yazıyı şöyle bitirelim:

İsmail Kartal : 2.21

Mustafa Denizli: 2.16

Aykut Kocaman: 2.08

Erol Bulut : 1.97