Trabzonspor'un bayramı

İnanmışlık, inadına…
Doğru kadro mühendisliği, gece gündüz çalışan yönetim, işini iyi yapan teknik heyet ve futbolcular topluluğu 38 yıllık hasreti dindirdi.
Trabzonspor’un başarısı olduğu gibi rakiplerinin kötü yönetimi de bu yolda ekmeğe yağ sürdü.
Karadeniz fırtınası önüne geleni yıktı, 1.5 senedir evinde yenilmiyor. Tabii şunu da söylemeden geçmeyelim; hakemlerin de rüzgarını bir çok maçta arkasına aldı.
Ama masum hatalarla ama eyyamlarla. Tabi bu gölge düşürmesin Bordo mavili camiaya. Her sezon şampiyonluğa koşarak gidene yardım eli bir yerlerden gelir.
Hak etmedi diyemeyiz, sonuna kadar hak etti. Diğerlerinden iyiydi.
Şimdi bayram zamanı, Trabzonspor bayramı.
Çok çalıştı, en çok da Başkan Ağaoğlu çalıştı, Ertuğrul Doğan çalıştı.
Ve bir çok gizli kahraman, işlerini iyi yaptılar.
Abdullah Avcı da çok çalıştı. Son haftalarda Başakşehir’de olduğu gibi gerilse de, stresi kaldırmakta güçlük yaşasa da sezon başından beri topladığı puanlar, rakipleriyle arayı açması kredisini tüketmedi.
Başakşehir'de mertebe kazanamamış, Milli Takım ve Beşiktaş'tan gönderilmiş Abdullah Avcı Trabzon’da tarihe geçti. Avcı, Trabzonspor'un başında tarihi bir şampiyonluk kazandı. 1 kez de Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Başkan Ahmet Ağaoğlu için kıssadan hisse şunları yazabilirim; gecesini gündüzüne katsa da, havaalanlarında oturma yerlerinde uyusa da, çok sıklıkla konuşması ve takımın önüne geçmesi yüzünden camiaya zarar verdiği günler oldu. Ne zaman ki kabuğuna çekilip bir süre sessiz kalınca nihayet ipi göğüsledi.

DİKKATİNİZİ ÇEKECEK BİR RİCAM VAR BAŞKANIM!..

Şuna da dikkati çekmek istiyorum, 2010-2011 sezonunda kendilerini şampiyon ilan eden bazı kesimlerin (tüm Trabzon camiasına bu sorumsuzluğu yıkamayız) 11 sene sonra gazı alınmıştır inşallah.

Trabzonsporun bayramı

Aksi takdirde her yerde o senenin şampiyonu Fenerbahçe yazarken, tüm eski Trabzonsporlu futbolcular, aklı selim kişiler, gazeteler, dün de yine ekranlarda TV’ler 38 yıl sonra gelen şampiyonluk derken, hatta ve hatta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu “En son şampiyon olduğumuzda 15 yaşındaydım” derken aman infaal yaratacak söylem, pankart ve koreografilere izin vermeyin Sayın Başkanım. Statta açılan 8’inci şampiyonluk görselleri, ezeli rakipler Aslan, Kartal ve Kanarya simgelerinin tahrik edici halleri bu ülkeye ev Türk futboluna fayda değil, zarar verir, kaos verir, kavga verir. Sizin izniniz olmadan bu pankartlar stada giremeyeceğine göre bir futbolsever olarak ricamdır.
Trabzon Bayramınız kutlu olsun.