Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD helikopteri Umman Denizi'ne acil iniş yaptı: 1 kişi kayıp

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, bir helikopterinin Umman Denizi'nde ‘acil durum su inişi’ gerçekleştirdiğini, 4 kişilik mürettebattan 3'ünün kurtarıldığını, 1 kişinin ise kayıp olduğunu bildirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı'nın 5’inci Filosu'nun, sanal medya hesabından Umman Denizi'ne acil iniş yapan ABD helikopteriyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Açıklamada, “USS George H.W. Bush uçak gemisinde görevli bir 'MH-60S Sea Hawk' helikopteri uçuş ekibinin, Umman Denizi'nde 'acil durum su inişi' gerçekleştirdiği” aktarıldı.

Acil durumun ‘düşmanca bir eylemden kaynaklandığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı’ kaydedilen açıklamada, mürettebattan kurtarılan 3 kişinin uçak gemisine alındığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Açıklamada, bölgedeki ABD donanması ekiplerinin, kayıp olan 1 kişiyi arama çalışmalarını sürdürdüğü ve olayın nedeninin araştırıldığı da belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Çin, ‘Haiyang-2E’ uydusunu uzaya gönderdi
  2. İran: Bölgenin güvenliği, ABD'nin bölgeden çekilmesiyle sağlanabilir
  3. Katar: ABD ile İran arasındaki görüşmelerde ilerleme sağlandı
  4. ABD 10 kişi kaldığı maçta Bosna Hersek’i mağlup etti
  5. Venezuela'da 7 günlük ulusal yas ilan edildi
  6. Kiev Belediye Başkanı Kliçko: Kent hava saldırısı altında
  7. Trump: İspanya NATO üyesi, ama iyi NATO üyesi değil
  8. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 295'e yükseldi
  9. ABD Başkan Yardımcısı Vance: Trump mecbur kalmadıkça İran'a ordu göndermeyecek
  10. Katar Emiri Al Sani, ABD’li temsilciler ile İran müzakerelerini görüştü

© Copyright 2026

DHA