Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avustralya'da orman yangınları devam ediyor

Avustralya'nın Victoria eyaletinde aşırı sıcak hava dalgası ve şiddetli rüzgarların etkisiyle yayılan orman yangınları nedeniyle bölge sakinlerine evlerini terk etme çağrısında bulunuldu.

ABONE OL
AVUSTRALYA, (DHA) -

Avustralya'nın güneydoğusundaki Victoria eyaletinde devam eden orman yangını nedeniyle binlerce kişiye evlerini tahliye etmesi emri verildiği bildirildi. Yetkililer, bu sabah itibarıyla Victoria genelinde 30 aktif orman yangınının sürdüğünü, şiddetli rüzgarların etkisiyle 40 dereceyi aşan sıcaklıkların yarattığı ‘felaket’ düzeyindeki koşullar nedeniyle, yangınların öngörülemez, kontrol edilemez ve hızlı ilerleyen bir yapıda olmasının beklendiğini açıkladı.

Victoria Polisi de Longwood bölgesinde 2 yetişkin ve 1 çocuğun kayıp olduğunu duyurdu. Yetkililer, dün tahliye için geç kalınması üzerine bu kişilere sığınak bulmaları yönünde uyarıda bulunduklarını ancak sonrasında evin tamamen yandığının tespit edildiğini ve söz konusu kişilerden haber alınamadığı kaydetti.

Eyalet Başbakanı Jacinta Allan ise bugünün Victoria'nın son yıllarda yaşadığı en tehlikeli yangın günlerinden biri olacağını belirterek, tahliye emri kapsamındaki binlerce kişiyi derhal bulundukları yerleri terk etmeye çağırdı. Allan, “Eyalet genelinde yangınlar var ve koşullar halihazırda son derece tehlikeli. Daha açık konuşamam. Eğer şu anda ayrılmanızın tavsiye edildiği bir yerdeyseniz, derhal orayı terk etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

İtfaiye yetkilileri, bugün Victoria'nın kuzeyi için sıcaklıkların 46 dereceye kadar çıkacağının tahmin edildiğini ve öğleden sonra orta bölgelerde ‘kuru şimşek’ düşmesinin beklendiğini aktardı.

Diğer Haberler

  1. ABD, Karayip Denizi'nde bir tankere baskın düzenledi
  2. Fransa'da 380 bin hane elektriksiz kaldı
  3. Suriye ordusu: İnsani yardım koridoru açılacak
  4. AB Yüksek Temsilcisi Kallas: Rusya'nın Oreşnik füzesi kullanımı Avrupa ve ABD’ye uyarı niteliğinde
  5. AB Komisyonu Başkanı von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Costa, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
  6. Hamaney: İran geri adım atmayacak
  7. Trump: Venezuela'ya ikinci saldırıyı iptal ettim
  8. Venezuela geçici Devlet Başkanı Rodriguez: Maduro'ya sadakatle bağlıyız
  9. Almanya Başbakanı Merz: Berlin’deki elektrik kesintisinde yedekleme sistemi yetersiz kaldı
  10. Venezuela'da aralarında siyasi tutukluların da bulunduğu çok sayıda kişi serbest bırakıldı

© Copyright 2026

DHA