Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hamaney'in cenaze töreni için Tahran'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney için düzenlenen devlet törenine katılmak için İran’ın başkenti Tahran’a gitti.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İran’ın Merhum Devrim Rehberi Ali Hamaney’in cenaze törenine katılmak üzere bulunduğumuz Tahran’da, İran Cumhurbaşkanı Sayın Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldik. Kardeş İran halkının geride bıraktığımız süreçte yaşadığı acıları yürekten paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Türkiye olarak, bölgede barış ve istikrarın kalıcı hale gelmesi, diyalog kanallarının güçlendirilmesi ve savaşın ardından normalleşme sürecinin desteklenmesi yönündeki çalışmalara katkı sunmayı sürdüreceklerini belirten Yılmaz, “Komşumuz, dost ve kardeş İran ile ikili ilişkilerimizin ekonomi, ticaret, enerji ve ulaştırma başta olmak üzere her alanda daha da geliştirilmesi için muhataplarımızla iş birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Nazik kabulleri için Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyor, Devrim Rehberi Ali Hamaney başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm İranlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, İran devleti ile dost ve kardeş İran halkına bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. İran’ın eski lideri Hamaney için devlet töreni düzenleniyor
  2. Fransa: Bir haftada 2 binden fazla ölüm kaydedildi
  3. İran'dan 'Hürmüz Boğazı' açıklaması
  4. Ukrayna: Kiev’e yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a yükseldi
  5. Pakistan’da yolcu otobüsü devrildi: 40 ölü
  6. Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 595'e yükseldi
  7. Japonya açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem
  8. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi
  9. Endonezya'da 6.2 büyüklüğünde deprem
  10. İran: ABD, Batı Asya’da gerçek barış ve güvenliği sürekli hiçe saydı

© Copyright 2026

DHA