Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Bakanı Fidan: Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker göndermeye hazırız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Türkiye, Gazze'ye halihazırda büyük miktarda insani yardım sağlamaktadır. Sağlık ve eğitim sektörlerinin yeniden yapılandırılmasına ve polis gücünün eğitimine de anlamlı katkılar sağlayabiliriz. Ayrıca, Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker göndermeye hazırız” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığında Washington'da bir araya gelen Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısında konuştu. Toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katılan Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının altını çizerek, “İki yıl süren büyük acılar sonrasında, ABD Başkanı Trump'ın kişisel çabaları ve ortak çabalarımız sayesinde Gazze'de ateşkes sağlanmıştır. Ancak insani durum hala kırılgan ve ateşkes ihlalleri devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bölgede hızlı, koordineli ve etkili bir müdahalenin gerekli olduğunu vurgulayan Fidan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'nin güvenliği, istikrarı ve toparlanması konusunda tam kararlılığını sürdürmektedir.Türkiye, Gazze'ye halihazırda büyük miktarda insani yardım sağlamaktadır. Sağlık ve eğitim sektörlerinin yeniden yapılandırılmasına ve polis gücünün eğitimine de anlamlı katkılar sağlayabiliriz. Ayrıca, Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker göndermeye hazırız. Sayın Başkan, Türkiye, barışın sağlanması ve kalıcı hale getirilmesi yönündeki çabalarınızı desteklemeye devam edecektir. Bu barışın temelinin iki devletli çözüm olduğuna inanıyoruz. Bölgedeki tüm halkların yararı ve bu hedefe ulaşmak için çalışalım” açıklamasında bulundu.


Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı'na katıldı
  2. AB: Ukrayna ile üyelik müzakerelerini en kısa sürede başlatmak istiyoruz
  3. ABD'den Gazze Barış Kurulu toplantısında Türkiye'ye teşekkür
  4. Trump: İran’la anlamlı bir anlaşma yapmalıyız, aksi takdirde kötü şeyler olur
  5. Gazze Barış Kurulu üyeleri aile fotoğrafı çektirdi
  6. Bakan Bayraktar, Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol ile görüştü
  7. İngiltere Kralı Charles'tan kardeşi Andrew'un gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama: Yasa işlemeli
  8. Bakan Bayraktar, Avrupa Komisyonu Enerji Komiseri Jorgensen ile bir araya geldi
  9. Washington Valisi, ramazan ayını resmen tanıdıklarını açıkladı
  10. Bakan Bayraktar, İrlanda Enerji Bakanı O’Brien ile görüştü

© Copyright 2026

DHA