Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Girne açıklarında yolcu gemisi alabora oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kenti açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olduğu bildirildi.

ABONE OL
Emir Abdurrahman BULUT / KKTC, (DHA) -

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Girne Limanı’ndan ayrılan bir yolcu gemisi limanın 2 kilometre açığında alabora oldu. Yetkililer, olay yerine 3 sahil güvenlik botu ve 3 sivil teknenin yönlendirildiğini açıkladı. Ambulans ve polis ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği belirtildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, feribotta 259'u yolcu ve 8'i mürettebat olmak üzere 267 kişinin bulunduğunu kaydetti.

KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Girne açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olması nedeniyle yaşanan olayın ardından, ilk müdahale ve sağlık hizmetlerinin en hızlı ve etkin şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli tüm hazırlıklar yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı olarak, hem limanda hem de devlet ve özel hastanelerde her türlü tedbir alınmıştır. Olası ihtiyaçlara hızlı şekilde müdahale edilebilmesi amacıyla maksimum düzeyde insan kaynağı harekete geçirilmiş; limanda ve hastanelerde görev yapacak sağlık ekipleri için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

CEVDET YILMAZ: KKTC VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAHİL GÜVENLİK UNSURLARI İLE İLGİLİ KURUMLAR TARAFINDAN BAŞLATILAN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Cevdet Yılmaz: Hepimizi derinden üzen bir haber almış durumdayız. Girne açıklarında katamaran tipi bir yolcu gemisi su alarak batmıştır. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik unsurları ile ilgili kurumlar tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

 

Diğer Haberler

  1. İsviçre'de silahlı saldırı: 1 ölü, 5 yaralı
  2. İzlanda AB üyeliğini kabul etmedi
  3. Çin Devlet Başkanı Şi, Kırgızistan’da
  4. Venezuela: ABD ile petrol anlaşması 25 yıl süreli olacak
  5. İran: Bölge ülkeleri arasındaki anlaşmalar ve iş birliği yeni bir dönemin müjdecisi
  6. KKTC Başbakanı Üstel’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
  7. BM Genel Sekreteri Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı
  8. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 786’ya yükseldi
  9. Nepal'deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 734’e yükseldi
  10. Arakçi: ABD hükümetindeki bazı unsurlar kişisel çıkar için enerji piyasalarını manipüle ediyor

© Copyright 2026

DHA