Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: Basra Körfezi'nde ABD petrol tankeri vuruldu

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, Basra Körfezi'nin kuzeyinde ABD'ye ait bir petrol tankerini füzelerle vurduğu duyuruldu.

ABONE OL
İRAN, (DHA)

İran basınında yer alan haberlere göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nin kuzeyinde ABD'ye ait bir petrol tankerini füzelerle hedef aldı. Bugün erken saatlerde donanma unsurları tarafından vurulan tankerin alev aldığı ve yanmaya devam ettiği aktarıldı. Devrim Muhafızları Ordusu'nun uluslararası kural ve kararlara dayanarak, savaş döneminde Hürmüz Boğazı'ndaki gemi hareketleri üzerinde İran'ın tam yetkiye sahip olduğunu ilan ettiği kaydedildi. Bu kapsamda bölgedeki tüm deniz araçlarının Tahran yönetiminin kararlarına uymak zorunda olduğu ifade edildi.

Ayrıca, ABD, İsrail, Avrupa devletleri ve bu ülkeleri destekleyenlere ait ticari ve askeri gemilerin stratejik boğazdan geçişine kesinlikle izin verilmeyeceği yönünde uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Aliyev'den İran açıklaması
  2. NATO Genel Sekreteri Rutte'den imha edilen füzeye ilişkin açıklama
  3. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Orwell haklıydı, savaş barıştır
  4. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC’de
  5. Azerbaycan Savunma Bakanlığı: İran'ın İHA saldırıları cevapsız kalmayacak
  6. Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 77'ye yükseldi
  7. İspanya: Üslerimizin kullanımı konusundaki tutumumuz değişmedi
  8. Bahreyn: İran'ın fırlattığı 74 füze ve 117 İHA imha edildi
  9. Arakçi: ABD, uluslararası sularda İran gemisini batırdığına pişman olacak
  10. Macron ve Trump telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA