Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İran: Hürmüz Boğazı'nın güvenliği kıyı devletlerinin sorumluluğunda

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, "Hürmüz Boğazı'nın güvenliği kıyı devletlerinin sorumluluğundadır ve krize yol açanlar, maceracılıklarının sonuçlarından sorumlu olacaklardır” dedi.

ABONE OL
İRAN, (DHA) -

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer'in Hürmüz Boğazı'ndaki duruma ilişkin yayımladıkları ortak açıklamaya yanıt verdi.

İngiltere ve Fransa'nın Hürmüz Boğazı'nda ‘geçişleri desteklemek için Çok Uluslu Askeri Görev Gücü’nü devreye sokmaya hazır olduklarına’ dair açıklamasına değinen Garibabadi, Hürmüz Boğazı’nın, bölge dışı güçler için askeri geçit tören alanı olmadığını bildirdi. Garibabadi, “Boğazın güvenliğinin sorumlusu ve garantörü olan İran, bu hassas su yolunda herhangi bir askeri harekete karşı uyarıda bulunmaktadır. Hürmüz Boğazı'nın güvenliği kıyı devletlerinin sorumluluğundadır ve krize yol açanlar, maceracılıklarının sonuçlarından sorumlu olacaklardır. Bu ciddi bir uyarıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. İran’ın eski lideri Hamaney için cenaze töreni düzenleniyor
  2. Rusya’da petrol terminaline İHA saldırısı düzenlendi
  3. Gana'da sel: 34 ölü
  4. Peru'da devlet başkanlığı seçimini Keiko Fujimori kazandı
  5. Trump: İran’a bir hafta izin verdik
  6. Zelenskiy: Sumi'ye düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı
  7. BM: Nijerya'da 17 milyondan fazla kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya
  8. İsrail: Netanyahu ve Trump yakın zamanda bir araya gelecek
  9. Putin: Ukrayna'nın askeri sanayisine saldırmaya devam edeceğiz
  10. Arjantin uzatmalarda turladı

© Copyright 2026

DHA