Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail, İspanya Büyükelçiliğine ‘Filistinlilere’ hizmet verilmemesi talimatı verdi

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İspanyol hükümetinin ‘Filistin Devleti’ni tanıma kararının ardından Kudüs’te bulunan İspanya Büyükelçiliğine Filistinlilere konsolosluk hizmeti vermesini yasakladı.

ABONE OL
Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) -

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’teki İspanya Büyükelçiliğine bir mektup yazarak İspanyol yetkililerin ‘kışkırtıcı ve nefret dolu antisemitik açıklamaları’ nedeniyle İspanyol vatandaşı olmayan Filistinlilere hizmet vermesini yasakladığını duyurdu. Mektupta, “Dışişleri Bakanı'nın talimatı üzerine, 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren İspanya'nın Kudüs Başkonsolosluğu, yalnızca Kudüs'ün konsolosluk bölgesi sakinlerine konsolosluk hizmetleri sunabilecektir. Başkonsolosluk veya onun adına herhangi bir kişi, Bakanlığın önceden yazılı izni olmadan Filistinlilere hizmet veremez. Bu politika İspanyol vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmetleri için geçerli değildir. Bu politikaya uyulmaması halinde Bakanlık daha ileri adımlar atmaktan çekinmeyecektir” ifadeleri yer aldı. İspanya Dışişleri Bakanı Albares, dün Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile görüşmüş ve İspanya’nın 28 Mayıs’ta Filistin Devletini resmi olarak tanıyacağını duyurmuştu

“HİÇ KİMSE VARLIĞIMIZI TEHDİT EDEMEYECEK”

Dışişleri Bakanı Yısrael Katz karar ile ilgili olarak, “Terörü ödüllendiren, Pedro Sanchez ve Yolanda Diaz'ın Yahudi karşıtı 'Nehirden denize Filistin özgür olacak' sloganını attığı bir hükümet karşısında sessiz kalmayacağız. Hamas'ı ödüllendiren ve bir Filistin terör devleti kurmaya çalışanların Filistinlilerle hiçbir teması olmayacak. Engizisyon günleri sona erdi. Bugün Yahudi halkının egemen ve bağımsız bir devleti var ve hiç kimse bizi dinimizi değiştirmeye zorlamayacak veya varlığımızı tehdit edemeyecek; bize zarar verenlere, biz de karşılığında zarar vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler

  1. UNRWA: Refah’ta sadece 65 bin sivil kaldı
  2. İsrail Savaş Kabinesi dağıldı
  3. Dünya genelinde 9 ülke, nükleer silahlar için 91 milyar dolar harcadı
  4. ABD, Husiler tarafından vurulan geminin mürettebatını kurtardı
  5. Filistin Kızılayı,Türk Kızılayı desteğiyle Gazzeli 4 bin 116 aileye hijyen kiti dağıttı
  6. Gazzeli çocuklar bayramın ilk gününde oyunlar oynadı
  7. Ürdün Dışişleri Bakanlığı: Sıcak hava nedeniyle 14 kişi hac ibadetinde hayatını kaybetti
  8. Barış Zirvesi’nde katılımcılar üç ortak tutumda anlaşmaya vardı
  9. ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den Kurban Bayramı mesajı
  10. İsrail, Gazze’nin güneyinde askeri faaliyetleri durduruyor

© Copyright 2024

DHA