Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 3 bin 912'ye yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ülkeye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 912'ye, yaralı sayısının ise 11 bin 873'e ulaştığını bildirdi.

ABONE OL
LÜBNAN, (DHA)

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 2 Mart'ta başlattığı ve ülkenin çeşitli bölgelerini hedef alan saldırıları sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 912'ye, yaralı sayısının ise 11 bin 873'e yükseldiği kaydedildi. Yayımlanan son verilere göre, 2 Mart ile 18 Haziran tarihleri arasındaki saldırılarda 247'si çocuk ve 366'sı kadın olmak üzere çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Açıklamada, İsrail saldırılarının Lübnan'ın sağlık altyapısında yarattığı ağır tahribata da dikkat çekildi. Süreç boyunca sağlık ve acil müdahale ekiplerini hedef alan 172 ayrı saldırı gerçekleştirildiği, bu saldırılarda 133 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, 402'sinin ise yaralandığı aktarıldı. Öte yandan, ülke genelinde 173 ambulans ile 17 hastanenin hasar gördüğü, 3 hastanenin de tamamen hizmet dışı kaldığı bildirildi.

Diğer Haberler

  1. CENTCOM: İran limanlarına yönelik deniz ablukası kaldırıldı
  2. Bakan Güler, Brüksel'de NATO gündemini ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi
  3. İran lideri Hamaney: Farklı görüşte olmama rağmen ABD ile mutabakata izin verdim
  4. Trump: Lübnan, Hizbullah ve İsrail dahil tüm cephelerde tam bir ateşkes bekliyoruz
  5. Beyaz Saray: Vance'in İran görüşmeleri için yapacağı İsviçre ziyareti ertelendi
  6. ABD ile İran arasında bugün yapılması planlanan görüşmeler ertelendi
  7. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev: Özbekistan ekonomisi yeni fırsatlar dönemine girdi
  8. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler, Bakan Göktaş’ı kabul etti
  9. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Bakan Göktaş'ı kabul etti
  10. Pezeşkiyan: Barış karşılıklı saygının gölgesinde gerçekleşecek

© Copyright 2026

DHA