Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Japonya'da kaybolan helikopterin enkazı, Aso Yanardağı'ndaki kraterde bulundu

Japonya'daki Aso Yanardağı'nda volkanik kraterde bulunan enkazın, önceki gün kaybolan turistik helikoptere ait olduğu bildirildi.

ABONE OL
JAPONYA, (DHA)

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT), ülkenin güneybatısındaki Kumamoto eyaletindeki Aso Yanardağı bölgesinde yürütülen arama çalışmalarına ilişkin son durumu paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yanardağın Nakadake krateri içinde helikopter gövdesine benzeyen ağır hasarlı bir nesneye rastlandığı ve yapılan incelemeler sonucu bu enkazın, önceki gün kaybolan turistik helikoptere ait olduğunun doğrulandığı belirtildi.

Helikopterde bir pilot ile iki Tayvanlı turistin bulunduğu kaydedilirken, yoğun volkanik gaz ve zorlu arazi şartları nedeniyle pilot ve yolculara ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü ifade edildi.

Kumamoto'daki Aso Yanardağı çevresinde turistik uçuş yapan helikopterin, önceki gün uçuş sırasında acil durum sinyali gönderdiği, ancak planlanan dönüş saatinde üsse dönmediği aktarıldı.

Diğer Haberler

  1. Fas'ta çığ düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti
  2. Avustralya’da silahlı saldırı: 3 ölü
  3. Yeni Zelanda'da toprak kayması: 2 ölü
  4. Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum: Küba'ya petrol göndermeye devam edeceğiz
  5. Dünyanın bilinen en eski kaya resmi Endonezya’da bulundu
  6. İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 902’ye yükseldi
  7. İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den ABD açıklaması
  8. İtalya, Gazze Barış Kurulu imza törenine katılmayacak
  9. Avrupa Parlamentosu, AB ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasının onay sürecini askıya aldı
  10. Putin: Grönland’ın fiyatı 200-250 milyon dolar olabilir

© Copyright 2026

DHA