Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

KKTC Başbakanı Üstel: Kıbrıs Türk halkı hiçbir saldırıya geçit vermeyecektir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis'in son dönemdeki açıklamalarına tepki göstererek, “Kıbrıs Türk halkı onuruna, insanca yaşama hakkına, egemenliğine, özgürlüğüne ve devletine yönelen hiçbir saldırıya dün geçit vermedi, bugün vermiyor, yarın da asla vermeyecektir” dedi.

ABONE OL
KKTC, (DHA) -

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ve yakın çevresinin son dönemdeki açıklamalarını değerlendirdi. Hristodulidis ve ekibinin yaptığı 'kışkırtıcı, gerçek dışı ve düşmanca' söylemleri şiddetle kınadığını belirten Üstel, Maraş’a yönelik 'geri döneceğiz' ifadelerinin ve 'Maraş’ı iade edin' taleplerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

Rum tarafının yıllardır çözüm adı altında dayatma ve inkar siyaseti yürüttüğünü ifade eden Üstel, Rum yönetiminin ortaya çıkan tüm çözüm planlarını reddettiğini ve Kıbrıs Türk halkına yönelik insanlık dışı uygulamalara öncülük ettiğini kaydetti.

 

Kıbrıs'ın artık inkar edilemeyecek gerçeğinin egemen iki ayrı devletin varlığı olduğunu vurgulayan Üstel, GKRY lideri Hristodulidis'in bu gerçeğe gözlerini kapatarak hala Kıbrıs Türk halkından ve devletinden taleplerde bulunmasının güveni tükettiğini ve çözümsüzlüğü derinleştirdiğini söyledi.

 

Girne Kalesi’nde düzenlenmesi planlanan müzik festivalinin engellenmeye çalışılmasını örnek gösteren Üstel, Rum yönetiminin Kıbrıs Türk halkının kültürel ve sanatsal faaliyetlerini dahi baskı altına almak istediğini ifade etti.

 

Başbakan Üstel açıklamasını, “Kıbrıs Türk halkı onuruna, insanca yaşama hakkına, egemenliğine, özgürlüğüne ve devletine yönelen hiçbir saldırıya dün geçit vermedi, bugün vermiyor, yarın da asla vermeyecektir” ifadeleriyle tamamladı.

Diğer Haberler

  1. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 287'ye yükseldi
  2. İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı: 7 ölü, 3 yaralı
  3. İran'dan ABD'ye 'Hürmüz Boğazı' yanıtı: Tweet veya uçak gemisiyle ele geçirilemez
  4. Türk Kızılay, Gazze’de Protez Destek Projesi başlattı
  5. Trump: Hürmüz Boğazı'nı yakında ABD toprağı ilan edeceğim
  6. Endonezya'da 7.7 büyüklüğünde deprem: Can kaybı 38'e yükseldi
  7. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Uzun vadeli çözüm olmadan ateşkes yok
  8. Dışişleri Bakanı Fidan'dan Mısır ziyareti değerlendirmesi
  9. KKTC Başbakanı Üstel'den AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümü mesajı
  10. Japonya'da şiddetli yağış: 8 ölü

© Copyright 2026

DHA