Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lavrov: ABD, Rusya ve Çin’in Grönland’ı ‘ele geçirme’ planı olmadığını gayet iyi biliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Çin'in Grönland'ı ‘ele geçirme’ gibi bir planı olmadığını ve ABD'nin de bunun bilincinde olduğunu bildirdi.

ABONE OL
RUSYA, (DHA) -

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2025 yılı diplomatik faaliyetlerini değerlendirdiği basın toplantısında, gündemdeki Grönland konusundaki tartışmalara değindi. Lavrov, “Grönland'ı ele geçirmeye yönelik olduğu iddia edilen planlarla hiçbir ilgimiz yok. Washington'ın, ne Rusya'nın ne de Çin'in böyle planları olmadığını gayet iyi bildiğinden şüphem yok. Bu bizim gündemimiz değil” ifadelerini kullandı.

Lavrov, sürecin gidişatına ilişkin ise “Tekrar ediyorum, bu NATO’nun karar vereceği bir şey. Bu sorunun nasıl çözüleceğini göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Lavrov ayrıca, konu gündeme gelene kadar Rusya'da pek çok kişinin Grönland'ın ne olduğunu bile bilmediğini söyledi.

Diğer Haberler

  1. AB: Müttefikler arasında önerilen ilave gümrük vergileri bir hata
  2. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile görüştü
  3. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü
  4. Çin: ABD ile ilişkilerde istikrar korunuyor
  5. Trump, Macron'un kendisine gönderdiği mesajı paylaştı
  6. Ticaret Bakanı Bolat, KKTC'de
  7. ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile Grönland'ı görüştü
  8. STM’den Katar’da insansız sistemler alanında iş birliği
  9. Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem
  10. İspanya'daki tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi

© Copyright 2026

DHA