Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Ayhan, İngiltere'de

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, İngiltere'ye resmi çalışma ziyareti gerçekleştirerek, Eurofighter Typhoon ve C-130J uçaklarının tedarik süreçlerini ve savunma sanayisindeki iş birliği konularını görüştü.

ABONE OL
BİRLEŞİK KRALLIK, (DHA) -

Milli Savunma Bakanlığı'nın sanal medya hesabından yapılan paylaşıma göre; Bakan Yardımcısı Salih Ayhan ile beraberindeki heyet, 21-25 Haziran tarihleri arasında İngiltere'ye resmi bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Ayhan, İngiltere Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi ve Hazır Bulunuşluktan Sorumlu Bakan Yardımcısı Luke Pollard ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Tedarik süreci devam eden Eurofighter Typhoon ve C-130J uçaklarının üretim ve hizmete alınışlarından sorumlu, İngiltere'nin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarını da ziyaret eden Bakan Yardımcısı Ayhan; BAE Systems, Rolls-Royce ve Marshall Aerospace gibi şirketlerde ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyaretlerde savunma sanayisi üretimi, havacılık teknolojileri, motor sistemleri ve lojistik destek konularında kapsamlı istişareler yapıldı. Temaslar kapsamında ayrıca, mevcut ortak projelerin ilerleyişi gözden geçirilerek gelecek dönemdeki savunma sanayisi iş birliği imkanları masaya yatırıldı.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Umman Meclis Başkanı Al Maawali ile bir araya geldi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Başbakanı Esedov ile görüştü
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bakü’de Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile görüştü
  5. Trump: İran, Hürmüz'den geçiş için para istemedi
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi
  7. Bakan Bayraktar, Londra'da enerji dönüşümünün yol haritasını anlattı
  8. Bakan Kurum: Türkiye son 20 yılda yenilenebilir enerji kapasitesini önemli ölçüde artırdı
  9. Bakan Bayraktar: 2035’e kadar iletim ve dağıtım altyapımıza 80 milyar dolarlık dev bir yatırım planı yürütüyoruz
  10. IAEA: İran'daki nükleer tesisler ajans müfettişleri tarafından denetlenecek

© Copyright 2026

DHA