Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: 'G7 Liderler Zirvesi' büyük bir başarı

ABD Başkanı Donald Trump, G7 Liderler Zirvesi'ne katılım için Fransa'ya yaptığı ziyareti ‘büyük bir başarı’ olarak değerlendirdi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, sanal medya hesabından, 15 Haziran'da G7 Liderler Zirvesi'ne katılım için bulunduğu Fransa'nın Evian-les-Bains kentindeki temaslarına ilişkin açıklama yaptı. Trump, ziyaretinin büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Ancak insanların asıl konuşmak istediği konular, İran'ın nükleer silaha sahip olmayacağı ve Hürmüz Boğazı'nın derhal açılacağı gerçeğiydi” ifadelerini kullandı.

Ülke ekonomisinin ‘tüm kategorilerde harika rakamlar sergilediğini’ kaydeden Trump, “Bugün çalışan insan sayısı tarihin en yüksek seviyesinde. ABD'ye 19,1 trilyon doların üzerinde yatırım yapılıyor, fabrikalar kuruluyor ve pek çok gelişme yaşanıyor. İran'la varılan mutabakat sayesinde ABD borsası ‘rekor seviyelere ulaştı’, petrol fiyatları da ‘hızla düştü’” değerlendirmesinde bulundu.

Trump paylaşımda ayrıca bugün Fransız ve diğer Avrupalı liderlerle ülkenin başkenti Paris'e yakın bölgedeki Versailles Sarayı'nda katılacağı akşam yemeğinin ardından ABD'ye döneceğini bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Trump: İran nükleer silaha sahip olamayacak
  2. Fed faiz kararını açıkladı
  3. İsrail'in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 884’e yükseldi
  4. Trump: İsrail sağduyulu hareket etmeli
  5. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Belçika’da
  6. Trump: Bu bir mutabakat zaptı, beğenmezsem bomba atmaya yeniden başlayacağız
  7. Pakistan Dışişleri Bakanı Dar, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü
  8. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştü
  9. Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
  10. Bakan Bayraktar, Romanya’da

© Copyright 2026

DHA