Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kayıtları yüzde 15 ile sınırlandırılmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci kayıtlarını yaklaşık yüzde 15 ile sınırlandırması gerektiğini söyledi.

ABONE OL
ABD, (DHA)

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, yönetimi ile Harvard Üniversitesi arasındaki gerilime ilişkin değerlendirmede bulundu. Harvard Üniversitesi'nin yabancı öğrenci kontenjanının yüzde 31 değil de yaklaşık yüzde 15 olması gerektiğini kaydeden Trump, “Harvard ve diğer okullara gitmek isteyen vatandaşlarımız var ancak oradaki yabancı öğrenciler nedeniyle kabul edilmiyorlar” diye konuştu.

Harvard Üniversitesi’nin yabancı öğrenci listelerini göstermesi gerektiğini vurgulayan Trump, “Harvard bize listelerini göstermeli. Yabancı öğrencileri var. Öğrencilerinin yaklaşık yüzde 31'i yabancı uyruklu. Bu öğrencilerin nereden geldiğini bilmek istiyoruz. Sorunlu öğrenciler mi? Hangi ülkelerden geliyorlar?” ifadelerini kullandı.

Trump, Harvard’ın ABD’ye saygısızlık yaptığını söyleyerek, “Harvard kendine çeki düzen vermeli. Ülkemize büyük bir saygısızlık içindeler ve her geçen gün daha da batıyorlar” dedi.

Diğer Haberler

  1. Pezeşkiyan: Müzakereler konusunda uzmanlık dışı açıklamalar kazanımları küçültüyor
  2. Kuveyt: İran saldırıları nedeniyle bazı tesislerde yangın çıktı, üretim üniteleri hizmet dışı bırakıldı
  3. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 2 bin 400'ü aştı
  4. Bahreyn: İran'dan düzenlenen saldırılar engellendi
  5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak’ta
  6. Ürdün: İran'dan atılan 5 İHA etkisiz hale getirildi
  7. Endonezya'da patlama: 3 ölü
  8. Trump, İngiltere'nin yeni Başbakanı Burnham ile görüştü
  9. Çekya’da okullarda cep telefonu yasaklanıyor
  10. ABD’den dünya genelindeki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

© Copyright 2026

DHA