Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump: İran ile hafta sonu anlaşma sağlanabilir

ABD Başkanı Donald Trump, “Müzakerelerin çok iyi gittiğini ilettiler. Eğer anlaşma olursa, olmayabilir de, ama olursa mesela bu hafta sonu olabilir” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te düzenlediği bir kararname imza töreninin ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, İran'la müzakerelerin halen devam ettiğini belirterek, “Müzakerelerin çok iyi gittiğini ilettiler. Eğer anlaşma olursa, olmayabilir de, ama olursa mesela bu hafta sonu olabilir. İran anlaşmayı imzalaması durumunda nükleer silah geliştirmeyeceği ve edinmeyeceği konusunu kabul etmiş olacak. Tahran bunu kabul etmeye çok yakın” ifadelerini kullandı.

Trump, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili ise söz süreci kontrol altına aldığını ve İran'la müzakere sürecinin devam ettiğini söyledi. Trump, “Hizbullah ile ilk kez görüştük. Dün, İsrail'e ateş açmayacaklarını kabul ettiler, İsrail de onlara ateş açmayacak” diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisi için ‘iyi bir ortak’ olduğunu vurgulayan Trump, “Biz olmasak yaptıkları şeyleri yapamazlardı, hatta yanına bile yaklaşamazlardı” açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump, İran'la anlaşma sağlanır sağlanmaz Hürmüz Boğazı'nın açılacağını da dile getirerek, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Diğer Haberler

  1. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Ordu, ABD’nin kullandığı yerleri hedef aldı
  2. İsrail Genelkurmay Başkanı Zamir: İran'a karşı yeniden savaşa başlamaya hazırız
  3. İran Meclis Başkanı Kalibaf: İran’a yönelik boş tehditler dönemi sona erdi
  4. İran: Kuveyt Havalimanı'nı biz vurmadık, ABD'nin Patriot sisteminin füzesi düştü
  5. Netanyahu: Trump'la taktiksel anlaşmazlıklar yaşıyoruz
  6. Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak
  7. ABD Temsilciler Meclisi, İran'la savaş yetkilerini kısıtlayan tasarıyı kabul etti
  8. ABD: İsrail ve Lübnan ateşkes konusunda anlaştı
  9. Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Kore’de
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te

© Copyright 2026

DHA