Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump’tan İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın kendileriyle anlaşma yapmak istediğini belirterek, “Şu anda İran'la müzakere ediyoruz” dedi.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

 

ABD Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te geçici bütçe imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trump, İran'la müzakere sürecinin devam ettiğini söyleyerek, Tahran yönetiminin ABD ile anlaşma yapmak istediğini kaydetti. Trump, “İran'la bir şeyler yapılıp yapılmayacağını göreceğiz. Bir süre önce anlaşma yapma şansları vardı ama olmadı. Onlar müzakere etmek istiyorlar. Şu anda İran'la müzakere ediyoruz” diye konuştu.

FEDERAL HÜKÜMETİN 4 GÜN SÜREN KISMİ KAPANMASI SONA ERDİ

Bütçe paketinin Trump tarafından imzalanmasıyla, federal hükümetin 4 gün süren kısmi kapanması sona erdi.

Trump, federal hükümeti yeniden açacak ve mali yılın geri kalanında federal kurumların faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu finanse edecek tasarıyı imzalamaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi.

‘EPSTEIN DOSYALARINI GERİDE BIRAKIP ÜLKE YÖNETİMİNE DÖNELİM’

Epstein konusunda da açıklamada bulunan Trump, “Sonunda masum olduğum ortaya çıktı, tamamen masumum. Binlerce, milyonlarca sayfa belge, tüm bunlara rağmen, benimle ilgili kesinlikle hiçbir şey bulamadılar” ifadelerini kullandı.

Trump, Epstein sürecini artık geride bırakıp ülke meselelerine odaklanmaları gerektiğini dile getirerek, “Epstein ile yakından ilişkili birçok Demokrat var. Ama size karşı dürüst olacağım, artık ülkeyi yönetmeye geri dönmeliyiz. Jeffrey Epstein hayattayken kimse onu umursamıyordu, öldüğünde ise onu umursamaya başladılar. Ama bu gerçekten Demokratların sorunu, Cumhuriyetçilerin değil. Cumhuriyetçilerin tek meselesi, geri dönüp ülkemizi yönetmemiz gerektiği” dedi.

Diğer Haberler

  1. Azerbaycan ile İsrail mutabakat zaptı imzaladı
  2. Clinton çiftinin ifade vereceği tarih belli oldu
  3. İngiltere Başbakanı Starmer, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  4. ABD Başkanı Trump, Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro ile Beyaz Saray'da görüştü
  5. ABD-İran görüşmeleri Umman'da yapılacak
  6. Brezilya'da otobüs devrildi: 16 ölü, 44 yaralı
  7. Seyfülislam Kaddafi’nin öldürüldüğü iddiası
  8. Bakan Bayraktar: Suudi Arabistan ile 2 milyar dolarlık bir enerji yatırımı anlaşması imzalandı
  9. Beyaz Saray: İran ile görüşmeler bu hafta sonuna doğru yapılacak
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, İran ile ABD arasında kolaylaştırıcı rol üstlenmeye hazır

© Copyright 2026

DHA