Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da sert yöntemlerle yakında sonlandıracağız

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer silah elde etmesini engellemek amacıyla yürüttükleri sürecin sonuna yaklaştıklarını belirterek, bölgeden en kısa sürede anlaşma yoluyla veya çok sert yöntemler kullanarak ayrılacaklarını kaydetti.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, Wisconsin eyaletindeki tarım bölgelerine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında İran ile yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke ekonomisini toparlamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlatan Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olmasının önüne geçmek için bu ülkeye yönelik askeri adımlar atmak durumunda kaldıklarını ve söz konusu eylemlerin yakında son bulacağını aktardı.

 

Sürecin gidişatına dair mesajlar veren Trump, İran'dan çok kısa bir zaman dilimi içinde çekileceklerini kaydetti. Bu ayrılışın bir anlaşma neticesinde olabileceği gibi çok sert yöntemlerin devreye sokulmasıyla da gerçekleşebileceğinin altını çizen Trump, her şartta hedeflerine ulaşacaklarını ve bazen en sert seçeneklerin en kolay çözüm yolunu sunabileceğini dile getirdi.

 

Tahran yönetiminin nükleer kapasiteye ulaşmasını mutlaka engellemek zorunda oldukları için harekete geçtiklerini savunan Trump, uluslararası camiada kimsenin istemediği bu tehlikenin büyümesine müsaade edemeyeceklerini ve sorunu büyük ölçüde hallettiklerini belirtti.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş Başbakanı Rahman tarafından kabul edildi
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç’te Türk toplumu temsilcileriyle buluştu
  4. Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş'te mülteci kamplarını ziyaret etti
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te Süryani toplumu temsilcilerini kabul etti
  6. MSB: BALTOPS-2026 Tatbikatı'na hazırız
  7. ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç'te konuştu: Yeni bir küresel mimari oluşturmalıyız
  9. Çin Devlet Başkanı Şi, Kuzey Kore'yi ziyaret edecek
  10. Trump: İran lideri Hamaney ile görüşmeye açığım

© Copyright 2026

DHA