Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trump'tan İran'a Hürmüz Boğazı mesajı: Ablukaya karşı yapabilecekleri hiçbir şey yok

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahip olduklarını ve ABD Donanmasının uyguladığı ablukaya karşı İran'ın yapabileceği hiçbir şey olmadığını savundu.

ABONE OL
ABD, (DHA) -

ABD Başkanı Donald Trump, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndaki deniz güvenliği ve İran'ın mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda tam kontrole sahip olduğunu belirten Trump, bu durumu sürdüreceklerini ifade etti. ABD Donanması tarafından uygulanan ablukanın herkes tarafından 'çelikten bir duvar' olarak adlandırıldığını kaydeden Trump, İran'ın bu duruma karşı koyacak gücü olmadığını ileri sürdü. Tahran yönetiminin askeri ve ekonomik yapısını hedef alan Trump, İran'ın donanması ve hava kuvvetlerinin kalmadığını, askerlerin maaş alamadığını, Devrim Muhafızları Ordusu'nun ağır hasar alarak dağıldığını ve ülke yönetiminin belirsizlik içinde olduğunu iddia etti.

İran ekonomisinin çöktüğünü ve enflasyonun yüzde 300 seviyesine ulaştığını öne süren Trump, Tahran'ın elinde yalnızca 'yalan haberlerin' kaldığını savundu. İran'ı 'sadece konuşup eyleme geçemeyen' bir ülke olarak nitelendiren Trump, Tahran'ın artık Orta Doğu'nun kabadayısı olmadığını belirterek açıklamasını 'Allah'a şükürler olsun' ifadesiyle sonlandırdı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Libya temasları kapsamında Bingazi'de
  2. Ukrayna'dan Rusya'nın Novorossiysk Deniz Üssü'ne saldırı
  3. Kolombiya'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 254'e yükseldi
  4. ABD'den Umman Körfezi'nde Panama bandıralı kargo gemisine müdahale
  5. Bakan Fidan, Libya'da TSK Görev Grup Komutanlığı'nı ziyaret etti
  6. İran: ABD şartları kabul etmezse Hürmüz Boğazı açılmayacak
  7. Trump: İran'a güvenmiyorum
  8. Trump'tan 'Türkiye'de uçak değiştirdim' açıklaması
  9. Macaristan'ın yeni cumhurbaşkanı Andras Baka oldu
  10. Lübnan'da idam cezası kaldırıldı

© Copyright 2026

DHA