Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Konseyi'nden Ermenistan'a tepki: Uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal edilmiştir

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehrine füzeli saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ermenistan, Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
İstanbul, (DHA)

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehrine füzeli saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Amreyev, yaptığı açıklamada, Berde’nin Yukarı Karabağ’daki çatışma bölgesinden uzak bir bölgede yer aldığını vurgulayarak “Ermenistan, Azerbaycan’ın Berde şehrindeki sivil yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırarak uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal etmiştir” dedi. Ayrıca Amreyev, “Uluslararası toplum, Ermenistan'ın işlemeye devam ettiği savaş suçlarını durdurmak için Ermeni yetkililere müdahale etme sorumluluğunu almalıdır”diyerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu.


"AZERBAYCAN DEVLETİNE VE HALKINA BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ"


Amreyev, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Türk Konseyi, uluslararası hukukun norm ve ilkelerine olan bağlılığını bir kez daha teyit etmekte ve Ermenistan-Azerbaycan ihtilafının Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dokunulmazlığı temelinde, ivedilikle çözümünün önemini yinelemektedir. Bu bağlamda, Türk Konseyi, 1993 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarının, Ermenistan silahlı kuvvetlerini Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altındaki tüm topraklarından derhal, koşulsuz ve tam olarak çekilmeye çağırdığını hatırlatmaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Azerbaycan halkına ve Azerbaycan Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Diğer Haberler

  1. Elon Musk, çalışanlarını tehdit eden bir kişinin daha sonra cinayet işlediğini açıkladı
  2. İngiltere, Irak’ta füze fırlatan roketatarı vurdu
  3. Ünlü film yıldızlarından Weinsten kararına tepki
  4. Bakan Güler, Bükreş'teki Türk Şehitliği'ni ziyaret etti
  5. Haiti’de istifa eden Başbakanın yerine Maliye Bakanı atandı
  6. Filistin Sağlık Bakanlığı: Saldırılarda 34 bin 305 sivil öldü
  7. Bakan Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile görüştü
  8. Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı’na destek
  9. ABD, Şubat ayında Ukrayna’ya uzun menzilli füze vermiş
  10. Avustralya’da 100’den fazla balina kıyıya vurdu, 29’u öldü

© Copyright 2024

DHA