Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zelenskiy: Rusya bir haftada 2 binden fazla İHA ile saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Rusya son bir hafta içinde 116 füze, 1200 güdümlü bomba ve 2 binin üzerinde insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdi” dedi.

ABONE OL
UKRAYNA, (DHA)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun Ukrayna'ya yönelik son bir haftada gerçekleştirdiği hava saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. Zelenskiy, Rusya'nın, Ukrayna'daki enerji, lojistik ve sivil altyapıyı hedef almaya devam ettiğini belirterek, son bir hafta içinde ülkesine yönelik saldırılarda farklı tipte 116 füze, 1200 güdümlü bomba ve 2 binin üzerinde İHA kullanıldığını öne sürdü.

Savaşın sona erdirilmesi için müzakereler sürerken Rusya'nın saldırılara devam ettiğini vurgulayan Zelenskiy, dünyadan tepki gelmeyince saldırıların daha da yoğunlaştığını bildirdi. Zelenskiy, “Rusya, dün Ukrayna’ya 40'a yakın füze ve 400’ün üzerinde İHA ile saldırı gerçekleştirdi. Bu silahların kullanımı, Rusların yaptırımları deldiği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Çin'de fabrikada patlama: 8 ölü
  2. Japonya'daki seçimde Başbakan Takaichi'nin partisi önde gidiyor
  3. Antibiyotik direncine karşı laboratuvar üretimi virüsler geliştirildi
  4. Fransa'da çığ düşmesi nedeniyle 2 kayakçı hayatını kaybetti
  5. Hindistan’da lunaparkta kaza: 1 ölü, 13 yaralı
  6. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek
  7. İran: ABD'nin vurduğu nükleer tesislerde patlamayan bombalar var
  8. Pezeşkiyan: İran-ABD görüşmeleri ileriye doğru atılmış bir adımdır
  9. Tayland'da seçmenler, erken genel seçim için sandık başında
  10. Hindistan'da kömür madenindeki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi

© Copyright 2026

DHA