Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Bir Fikrin mi Var? girişimcilik yarışmasının kazananları mayısta belli oluyor

Girişimcilik yarışması 'Bir Fikrin mi Var?' 17'nci senesinde Mektebim Koleji öncülüğünde Türkiye çapında 17 yaş altı öğrencilerle buluşuyor. Seçim komitesi Londra'dan Şanlıurfa'ya kadar dünyanın dört bir yanından başvuru aldıklarını ve heyecanlı olduklarını dile getirdi. Finale 24 proje kaldı, finalistler arasında anaokulu ve ilkokulundan da öğrencilerin olduğu ifade edildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Mektebim Kolejlerinin iş dünyası ve girişimcilik alanlarını kapsayacak 'Bir Fikrin mi Var?' eğitim projesi Türkiye çapında 17 yaş altı öğrencilere yönelik hayata geçiriliyor. Projenin yürütücüsü ve kolejin İş Dünyası ve Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, “Bu proje ile öğrencilerin uluslararası iş donanımı kazanmaları sağlanacak. Mektebim Koleji'nin ilk kurulduğundan bu yana iş yetkinliklerini öğrencilerine kazandırmak için M-Lead programını faaliyete almış ve adeta bir mini-MBA öğrenimini on binlerce öğrencisine aşıladı. Bu yeni yaratılacak proje ile vites atıp hem M-Lead programı geliştirilecek hem de uluslararası iş birlikleri ile öğrencilerin uluslararası iş donanımlarını kazanmaları sağlanacak. Bunun yanında ülkenin en önemli iş insanlarından oluşan bir İş Dünyası Kurulu ile yıl boyunca öğrencilerle buluşmalar, mesleki eğitimler ve staj fırsatları yaratılacak" dedi.

Yarışma kapsamında Mektebim Koleji kampüslerinde bu alanda yapılanmalar ve koordinatör öğretmenler atanıp, öğrencilerin iş dünyası veya kendi işlerinin patronu olma yolundaki yetkinlikleri en üst düzeye getirileceğini söyleyen Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko ise “Bir Fikrin mi Var? ile öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini de en erken yaştan deneyimlemelerinin sağlanacağını ifade etti.

Ümit Kalko, “Girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocukların ve gençlerin 'başımıza icat çıkartmalarını' hedefliyoruz. Gençlerin soru sormak, hayal kurmak ve yaratıcı düşünce konusunda engellenmemesi gerekir. Hayatınız boyunca ailenizden, öğretmenlerinizden duyduğunuz 'başımıza icat çıkarma' sözünün aksine 'icat çıkarın.' Lütfen kendinizi zorlayın, basitlikten kaçının, farklı olun, farkındalık yaratın" diye konuştu.

Yarışmanın finali, gençlerle ile Türkiye'nin başarılı girişimcilerini bir araya getiren 'Mektebim Zirvedekiler' programı kapsamında 16 Mayıs'ta tarihinde Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Diğer Haberler

  1. Uluslararası Tıp Öğrencileri Araştırmaları Kongresi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi
  2. 'İyi Eğitim, Güçlü Gelecek' temalı Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu başladı
  3. Uğur Okulları’dan MEB müfredat değişikliğiyle ilgili ilk değerlendirme
  4. MEB Yeni Öğretim Programlarına Bahçeşehir Koleji'nden ilk değerlendirme
  5. MEB'in yeni müfredat taslağı kamuoyu görüşüne açıldı
  6. Hatay'da Enerjisa Atatürk İlkokulu açıldı
  7. MediaMarkt ve TEGV’den Gaziantep’te 23 Nisan etkinliği
  8. ‘Bir Fikrin mi Var?’ projesinde 7 finalist belirlendi
  9. Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor
  10. Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: Görevlendirmelerde liyakat ve ehliyet esasına göre usul belirlenmesi şarttır

© Copyright 2024

DHA