Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eğitim-Bir-Sen: Sumud Filosu için dünya devletleri somut adım atmalı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Siyonist rejim İsrail’in Özgürlük ve Sumud Filosu’na gerçekleştirdiği terör saldırılarına karşı tüm dünya devletlerini somut adımlar atmaya ve uluslararası hukuku korumaya çağırıyoruz” denildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA) -

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve aralarında Eğitim-Bir-Sen genel merkez ve şube yöneticilerinin de bulunduğu 345 katılımcıyı taşıyan Özgürlük ve Sumud Filosu’nun, Akdeniz’de uluslararası sularda İsrail tarafından müdahaleye uğradığı bildirildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Siyonist rejimin bu terör saldırısı, sadece Gazze’ye yönelik yardım çabalarını değil, aynı zamanda insanlığın ortak değerlerini hedef alan bir alçaklıktır. Cenevre Sözleşmeleri ve ek protokollerine göre, sivillere yönelik insani muameleye ilişkin yasal standartlar açıkça belirlenmiş ve çatışmalara aktif olarak katılmayanlar koruma altına alınmıştır. Bu kapsamda siviller ile insani yardım gönüllüleri özel korumadan yararlanır ve gözaltına alınamaz. Siviller, sağlık çalışanları ve yardım görevlileri gibi çatışmalara katılmayan kişilerden müteşekkil Özgürlük ve Sumud Filosu’nu hedef alan siyonist İsrail, Cenevre Sözleşmeleri’ni de ihlal etmiştir. Uluslararası hukuku ve bütün insani değerleri ayaklar altına almayı politika haline getirmiş siyonist rejimin bu terör saldırısı karşılıksız kalmamalıdır. Tüm devletler ortak hareket ederek, İsrail’i uluslararası toplumdan dışlamalı, bu yapının yöneticisi kılığında bulunan eşkıyalar, uluslararası hukuk karşısında yargılanmalıdır. Hukuk dışı müdahale ile alıkonulan Özgürlük ve Sumud Filosu’nda, aralarında Sendikamızın genel merkez ve şubelerinden 10 yöneticisinin de yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tüm aktivistlerin ülkemize sağ salim getirilmesi için devletimizin başlattığı girişimleri takip ediyor ve ivedilikle sonuçlanmasını bekliyoruz. Tüm dünya devletlerini, siyonist rejimin uluslararası sularda gerçekleştirdiği terör saldırısına karşı somut adımlar atmaya ve uluslararası hukuku korumaya çağırıyoruz.”

 

Diğer Haberler

  1. Prof. Dr. Murat Yalçıntaş, İskenderun Teknik Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi
  2. Eğitim-Bir-Sen ‘Eğitime Bakış: 2025 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nu yayımladı
  3. Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durman: Eğitim bir başlangıç, farkı sizin yaptıklarınız yaratır
  4. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür: Dünya açık hava dersliğine dönüşmüştür
  5. Beykoz Üniversitesi ve TKYD ‘İş Birliği Protokolü’ imzaladı
  6. İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard
  7. ‘5G, iş dünyasının ve çalışma hayatının yapısını köklü biçimde dönüştürecek’
  8. Bakan Tekin: Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz
  9. MEB'den özel eğitim kurumlarına ilişkin kılavuz
  10. Bakan Tekin, ÖSYM Başkanı Ersoy'u kabul etti

© Copyright 2026

DHA