Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

PDR Zirvesi 'Birlikte Güçlenmek' temasıyla İstanbul'da düzenlenecek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin birlikte düzenlediği Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Zirvesi “Birlikte Güçlenmek” teması ile 27 Mayıs'ta Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde gerçekleşecek. Zirvede ‘Akran Zorbalığı’ ve ‘Dijital Çağda PDR Uygulamaları’ konuları ele alınacak. Ayrıca zirve kapsamında atölye çalışmaları da yapılacak.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

“Birlikte Güçlenmek” teması ile gerçekleşecek olan PDR Zirvesi’nin açılış konuşmalarını ‘Öğrenci Davranışlarını Etkileyen Sosyal ve Psikolojik Etkenler’ başlığında Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ve ‘Kültür ve Psikolojik Danışma’ başlığında Prof. Dr. Serdar Erkan gerçekleştirecek.

AKRAN ZORBALIĞI PDR ZİRVESİNDE ELE ALINACAK

Prof. Dr. Ayşin Satan’ın ‘Eğitim Ortamında Zorbalık’, Prof. Dr. Ali Eryılmaz’ın ‘Pozitif Psikoterapi Açısından Zorbalığa Müdahale’, Psikiyatrist Dr. Hülya Bingöl’ün ‘Psikiyatrist Gözüyle Akran Zorbalığına Derin Bir Bakış’, Uzm. Psk. Dan. Deniz Altınay’ın ‘Akran Zorbalığı ile Baş Etmede Psikodramatik Akran Dayanışması’ başlıklarıyla inceleyecekleri ‘Akran Zorbalığına Bütüncül Bakış’ zirvenin açılışında farklı yönleriyle ele alınacak.

DİJİTAL ÇAĞDA PDR UYGULAMALARI

Zirvenin 2’nci oturumunda ‘Bütüncül Bir Bakış ile Dijital Çağda PDR: Değişen Dünyaya Ayak Uydurmak’ konulu panelde PDR uzmanlarının merak ettiği başlıklar yanıt bulacak. Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu ‘Dijital Çağda Çocukluk’, Doç. Dr. Yavuz Samur ‘Dijital Çağda Psikolojik Danışman Olmak’, Dr. Tamer Ergin ‘Teknoloji Bir Öğrencinin Aracı mı, Amacı mıdır?’ konuları kapsamında merak edilenleri yanıtlayacak.

ATÖLYE UYGULAMALARIYLA MESLEKİ GELİŞİMİ DESTEKLEYEN ZİRVE

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İKÜ Eğitim Fakültesinin iş birliği ile gerçekleşecek zirve kapsamında İstanbul Öğretmen Atölyeleri ve Rehberlik Atölyelerinin de katkılarıyla PDR uzmanlarına özel atölye çalışmaları da düzenlenecek. Sınav kaygısı, sanat terapisi, okullarda danışmanlık tedbir uygulamaları, psikolojik danışmada kullanılan teknikler, yaratıcı düşünce, psikodramada iletişim, çatışma, çözümleme konuları başta olmak üzere alanında uzman 20 ismin düzenleyeceği atölye çalışmaları zirve katılımcılarına açık olacak.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Evrensel ölçütlere uygun bir müfredat oluşturmaya çalıştık
  2. MEB'den özel eğitim kurumlarına sınırlandırma
  3. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, mühendislik eğitimi alan gençleri ziyaret etti
  4. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
  5. Az gören çocuklar ‘Günışığı Projesi’ ile fırsat eşitliği yakalıyor
  6. Down sendromlu eski milli jimnastikçi Berk Canbulat, üniversiteden mezun oldu
  7. Serebral palsi hastası Asrın'a evinin önünde karne töreni
  8. "Ezberci eğitim yerini yapay zekaya bırakıyor"
  9. Bahçeşehir Üniversitesi THE etki sıralamasında 17 kategorinin altısında birinci oldu
  10. MEB: Ücretsiz yaz okulları 1 Temmuz'da açılacak

© Copyright 2024

DHA