Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yurtta Karne Günü Heyecanı

2025-2026 eğitim öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler karnelerini aldı. Tüm yurttaki öğrenciler yaz tatiline adım atmanın sevincini ve karne günü heyecanını birlikte yaşadı.

ABONE OL
DHA

 SAMSUN’DA 253 BİN ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI


Sasmun’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte il genelinde öğrenim gören 253 bin 435 öğrenci karne aldı.

21 bin 614 öğretmenin görev yaptığı Samsun’da 1087 okul ve 13 bin 84 derslikte eğitim gören 253 bin 435 öğrenci, karnelerini aldı. 2025-2026 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreni, Atakum İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar katıldı. Program kapsamında öğrencilerle bir araya gelen protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini teslim ederek yaz tatili öncesinde çeşitli tavsiyelerde bulundu.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ONLARA DESTEK VEREN AİLELERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM’

Yaz tatili sürecinde öğrencilerin zamanlarını verimli şekilde değerlendirmeleri ve aileleriyle daha fazla vakit geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ağar, “Bugün 2025-2026 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Öğrencilerimizle birlikte yıl boyunca yürüttüğümüz eğitim öğretim faaliyetlerini bu dönem itibariyle tamamlıyoruz. İlimiz genelinde 253 binin üzerinde öğrencimiz bu yıl karnelerini aldı. Yine 21 binin üzerinde öğretmenimizle birlikte eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdürüyoruz. Çocuklarımız yıl boyunca bir taraftan akademik başarılarını geliştirirken, diğer taraftan ilimiz genelinde ve okullarında yürütülen sosyal, kültürel ve proje temelli çalışmalara aktif şekilde katıldılar. Ailelerimiz de bu süreçte öğrencilerimizin her zaman yanında oldu. Aslında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak adlandırdığımız eğitim öğretim programımızın öngördüğü; beceri temelli, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirme hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Bu kapsamda tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Onlara destek olan, her zaman yanlarında duran ve onları yüreklendiren ailelerini de tebrik ediyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine de aynı heyecanla başlayacağımıza inanıyorum. Yaz döneminde velilerimizin çocuklarımızı sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyecek kurslara, etkinliklere ve çalışmalara yönlendirmelerini özellikle tavsiye ediyorum. Ayrıca aile büyükleriyle birlikte daha fazla zaman geçirmeleri konusunda onları teşvik etmelerinin, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)-

MARDİN’DE 235 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI


Mardin’de, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle bin 513 okulda eğitim gören 235 bin 199 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kent genelinde bin 513 okulda eğitim gören 235 bin 199 öğrenci karnelerini alarak, 14 bin 382 öğretmen ile beraber yaz tatiline girdi. Artuklu Selahattin Eyyübi İlkokulu’nda düzenlenen törende, tatile giren öğrencilere karnelerini Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun verdi. Törene ayrıca Vali Yardımcısı Büşra Uçar Koyun, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca ve Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan katıldı.

‘UMARIM BU TATİL DÖNEMİNİ ÖĞRENCİLERİMİZ MUTLULUKLA, HUZURLA GEÇİRİRLER’

Geleceğe yönelik hedefleri hakkında öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Vali Akkoyun, “2025-2026 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin tamamlanmasıyla birlikte ilimiz genelinde yılsonu karne törenini gerçekleştiriyoruz. İlimiz genelinde faaliyet gösteren bin 513 okulda görev yapan 14 bin 382 öğretmenimiz ile eğitim-öğretim faaliyetleri başarıyla tamamlanmıştır. Toplam 235 bin öğrencimiz karne ve yaz tatili heyecanı yaşamaktadır. Okul öncesi eğitim kademesindeki öğrencilerimize gelişim raporu, diğer eğitim kademelerinde eğitim gören öğrencilerimize ise ikinci dönem karnesini takdim ediyoruz. Buradan bütün öğrencilerimize ve velilerimize iyi tatiller diliyorum. Umarım bu tatil dönemini öğrencilerimiz mutlulukla, huzurla geçirirler” dedi.

Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)-

MUĞLA'DA 162 BİN 482 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI

Muğla genelinde 2025-2026 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesiyle 822 okuldaki 162 bin 482 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Menteşe ilçesindeki Sabri Acarsoy İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrenciler karnelerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Muğla il genelinde 144 bin 467'si resmi, 18 bin 15'i özel okul öğrencisi olmak üzere toplam 822 okulda eğitim gören 162 bin 482 öğrenci için karne günü heyecanı yaşandı. Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Sabri Acarsoy İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Keleş, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Protokol konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Gösterilerin ardından bayrak teslim töreni gerçekleştirildi. Tören, protokol üyelerinin öğrencilere karnelerini dağıtmasıyla sona erdi.

Aziz ŞAHİN / MUĞLA, (DHA)-

ANKARA'DA KARNE GÜNÜ HEYECANI

 Ankara'da 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler, karne günü heyecanını yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm eğitim kademelerinde 2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören milyonlarca öğrenci, düzenlenen karne törenlerinin ardından yaz tatiline başladı. Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Canan Özbağı Hürriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde öğrenciler, bu yıl son kez sınıflarına girerek öğretmenleri ile bir araya geldi.

3 AY SÜRECEK TATİL BAŞLADI

Karnelerini alan öğrenciler, arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirip öğretmenleriyle vedalaştı. Okul bahçesinde sevinçle koşuşturan çocuklar, son ders zilinin çalmasıyla yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. Veliler de çocuklarının karne heyecanına ortak oldu. Eğitim öğretim yılı öğrenciler için biterken, öğretmenler 30 Haziran'a kadar mesleki çalışma programına katılacak. Yeni eğitim öğretim yılı ise 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak.

'TATİLDE MUTLAKA KİTAP OKUYALIM'

1-A sınıfı öğrencisi Elif Su Uğurelli, bir yıl boyunca okuma yazmayı ve matematiği öğrendiğini belirterek, "2'nci sınıfa geçiyorum. Karne alacağım için çok mutluyum. Yaz tatilinde İzmir'e gidip, arkadaşlarımla denize atlamak ve dondurma yemek istiyorum" dedi. 3-C sınıfı öğrencisi Alvina Alyurt ise eğitim öğretim yılının çok eğlenceli geçtiğini ve çok emek verdiğini söyleyerek, "4'üncü sınıfa geçeceğim. Tatilde Antalya'ya gitmeyi düşünüyorum. Tatilde mutlaka kitap okuyalım" diye konuştu.

Ayşenur DEMİRTAŞ-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)-

 

İZMİR'DE 733 BİN 305 ÖĞRENCİ KARNE ALDI


İzmir'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla birlikte 733 bin 305 öğrenci karnesini aldı. İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi düzenlenen törene katılıp, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Türkiye genelinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İzmir'de 733 bin 305 öğrenci karnesini aldı. Karne günü için Karabağlar İyiburnaz İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Özer, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun katıldı. Vali Elban ve Yahşi tatil heyecanı yaşayan öğrencilere karnelerini ve karne hediyelerini verdi.

'TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ İLE GÜZEL BİR EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİ BİTİRDİK'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın sonuna geldik. İzmir'de öğrencimiz tatile çıkıyor, karnelerini alıyor. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde eğitim öğretimi tamamladık. Akademik anlamda bütün süreçleri bitirdik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte güzel bir eğitim öğretimi dönemini bitirmiş bulunmaktayız. Eylül ayında 2026-2027 eğitim öğretim yılına okullarımızla hazır olacağız. Çok ciddi bir çalışma yapacağız. İzmir ve Türkiye'nin tüm çocukları için iyi tatiller diliyorum" dedi.

'ÇOK HEYECANLANDIM'

Karabağlar İyiburnaz İlkokulu'nda birinci sınıf öğrencisi olan Barış Çakar (7), "Karnemi valimiz verdi. Çok mutlu oldum ve heyecanlandım. Yaz tatilimde öğretmenimin verdiği kitabı okuyacağım. Dışarıda oyunlar, oynayacağım. Büyüyünce polis olmak istiyorum" dedi.

Aynı sınıf öğrencilerinden Zorbey Çetin (7) de "Karnemi alırken birazcık heyecanlandım. Yazın kitap okuyup, oyunlar oynayacağım. Büyüyünce de komando olmak istiyorum" dedi.

Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-

BURDUR'DA 42 BİN 615 ÖĞRENCİ KARNE ALDI


Burdur'da 42 bin 82 öğrenci karne aldı.

Burdur'da 2025-2026 eğitim öğretim döneminin tamamlanması dolayısıyla Özboyacı İlkokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törene katılanlar öğrencilere karnelerini verdi. İl genelinde 5 bin 426 okul öncesi, 12 bin 595 ilkokul, 12 bin 592 ortaokul, 9 bin 469 lise olmak üzere 42 bin 82 öğrenci gelişim raporu ve karne heyecanı yaşadı.

2026–2027 eğitim öğretim yılı 7-11 Eylül uyum haftası olmak üzere, birinci dönem 14 Eylül'de başlayacak.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)-

ADANA’DA 485 BİN 252 ÖĞRENCİ KARNE ALDI


Adana'da 485 bin 252 öğrenci karne alarak, yaz tatiline başladı.

Yurt genelinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne almanın heyecanını yaşadı. Adana'da da 45 bin 346 okul öncesi öğrenci, 168 bin 209 ilkokul öğrencisi, 162 bin 433 ortaokul öğrencisi ve 109 bin 264 ortaöğretim öğrencisi karne aldı. Okul bahçesinde bir araya gelen veliler ve öğretmenler de öğrencilerin sevincine ortak oldu. Kent genelinde toplam 485 bin 252 öğrencinin yaz tatili başladı.

Gülşah ATICI/ADANA,(DHA)-

 

 

 

Diğer Haberler

  1. 5G ile karne heyecanı 7 ilde eş zamanlı yaşandı
  2. Tunceli'de köy okullarının kütüphaneleri yenilendi
  3. Okulun tek öğrencisi İlayda’nın karne sevinci
  4. Bakan Tekin: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle eğitim öğretim hayatımız devam edecek
  5. Hafta sonu 2 elektronik yabancı dil sınavı yapılacak
  6. İş Bankası şubeleri karnelerini alan çocukları bekliyor
  7. BCN College ‘Vizyon 2027’ lansmanını gerçekleştirdi
  8. Eğitim-Bir-Sen’den 2025-2026 eğitim-öğretim dönemi değerlendirmesi
  9. Bakan Tekin: Eğitim politikalarımızı istişare ve ortak akıl anlayışıyla geliştirmeyi sürdüreceğiz
  10. YÖK Başkanı Özvar: Yeni kontenjanlar oluşturduk

© Copyright 2026

DHA