Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Zonguldak'ta öğretmenlerden Siverek'te yaşanan okul saldırısına tepki

Zonguldak'ta eğitim sendikalarının çağrısı ile iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan silahlı okul saldırısına tepki gösterdi.

ABONE OL
Öznur GÜNEŞ/ZONGULDAK, (DHA)-

Kent merkezinde çeşitli sendikaların çağrısı ile iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, öğle saatlerinde Madenci Anıtı'nda bir araya gelerek Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde okuldan uzaklaştırılan Ömer Ket’in (19) okula av tüfeği ile gelerek rastgele açtığı ateş ile 16 kişiyi yaralamasını protesto etti.

'ÖĞRETMENE UZANAN EL, GELECEĞE UZANMIŞTIR'

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, öğretmenlerin can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade ederek, "Şiddet olayları toplum içinde yaygınlaşmış, eğitim kurumları şiddet olaylarının sıklıkla yaşandığı alanlara dönüşmüş, eğitim çalışanları şiddetin adeta açık bir hedefi olmuştur. Bu manzara toplumsal değerlerin çöküş göstergesidir. Bu yaşananlar, karşısında herkesin başını iki eli arasına alıp nereye bu gidiş sorusunu sormalı, sorumluluğunu düşünmelidir. Öğretmenin itibarsızlaşması da toplumsal değerlerin çöküş alametidir. Bu topraklarda bin yıldır var olan 'Bir harf öğretene 40 yıl hizmet etmek gerekir' anlayışı terk edildi. Eğitimciler, her türlü mecra kullanılarak yıpratılan şikayet edilen, darbedilen insanlara dönüştürüldü. Bu yanlış iklimin sonucunda Siverek'te yaşadığımız vahim tablo oluşmuştur. Öğretmene uzanan el, geleceğe uzanmıştır. Öğretmene yapılan saldırı, bu milletin vicdanına yapılmıştır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Eğitim Gücü Sen’den eğitimde şiddete karşı basın açıklaması
  2. Eğitim-Bir-Sen’den eğitimde şiddete karşı basın açıklaması
  3. BAU’lu akademisyen yapay zeka alanında üç başarı elde etti
  4. Eğitim-Bir-Sen'den iş bırakma eylemi açıklaması
  5. Eğitim Gücü Sen’den Siverek’te okula düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklama
  6. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, YÖK Başkanı Erol Özvar’ı ziyaret etti
  7. Bakan Tekin: Fatih Projesi'ni birçok ülke takdir ediyor
  8. İbn Haldun Üniversitesi tarafından Yalova'da 'Dil Köyü' açılışı yapıldı
  9. LGS başvuru süresi uzatıldı
  10. Milli Eğitim Akademisi, Bakan Tekin’in verdiği ilk dersle kapılarını açtı

© Copyright 2026

DHA