Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aldatıcı reklam ve haksız ticari uygulamalara 94 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu tarafından aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalara yönelik son 3,5 ayda 94 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.: Reklam Kurulu aldatıcı reklamlar ve haksız ticari uygulamalar için 3,5 ayda 94 milyon lira ceza kesti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Reklam Kurulu'nun 16 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 344 sayılı toplantısında, tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamalar incelendi. Toplantıda görüşülen 161 dosyadan 139'u mevzuata aykırı bulunurken, söz konusu reklam ve ticari uygulamalar hakkında durdurma cezası ile birlikte toplam 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Reklam Kurulu, yılın ilk 3,5 ayında toplam 639 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulundu. Aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 554 adet dosya hakkında durdurma cezasının yanı sıra, toplam 94 milyon 139 bin 110 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SON TOPLANTININ GÜNDEMİ İNDİRİMLİ SATIŞ REKLAMLARI

Reklam Kurulu'nun son toplantısında tüketicileri aldatan, yanıltan, gerçekte olduğundan daha fazla indirim yapılıyormuş algısı oluşturulan indirimli satış reklamları ve uygulamalarına ayrı bir yer tutuldu. Söz konusu reklam ve uygulamalar hakkında incelemelerde bulunuldu.

Öte yandan; nisan ayı kurul gündeminde görüşülerek karara bağlanan dosyalarla birlikte yılın ilk 4 ayında Reklam Kurulu tarafından 51 indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ve toplam 11 milyon 457 bin 805 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Yılın ilk çeyreğinde en çok memecoin'ler kazandırdı
  2. Papel, bireysel ve kurumsal müşterilerine özel yeni özelliklerini devreye alıyor
  3. Girişimde Kadın Gücü projesinin yeni dönem açılışı yapıldı
  4. “Gayrimenkul, güvenli liman olma statüsünü koruyacak”
  5. Ebeveynlik uygulaması Rebee App, 3.1 milyon lira yatırım aldı
  6. Netahsilat ile yılın ilk çeyreğinde 3 milyon adet işlem ve 106,6 milyar TL tahsilat yapıldı
  7. Netekstre yılın ilk çeyreğinde hesap hareketi sayısı 7 milyonu aştı
  8. Karaderili Şirketler Grubu’ndan Yalova’da spor turizmi yatırımı
  9. E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi
  10. Folkart, Türkiye'nin En İyi İşverenleri Listesi'nde

© Copyright 2024

DHA