Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

"Ar-Ge destekli laboratuvarlar projesini destekliyoruz"

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Rekabetçi Sektörler Programı' kapsamında 'Yaşam Bilimleri KOBİ'leri İçin Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi' lansmanı Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Kampüsünde gerçekleştirildi. Lansmana katılan Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "İlkemizde biyoteknoloji ekosistemi kurma çalışmalarının hız kazanmasından duyduğu memnuniyet duyuyoruz" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Bu proje doğrultusunda, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi'nde (BULifeSci) kurulan laboratuvarda, ileri düzey biyoteknolojik ekipmanlarla birlikte test ve analiz kapasiteleri güçlendiriliyor. Böylece KOBİ'lerin inovatif ürün geliştirmelerine destek olunuyor.

“PROJEYİ DESTEKLİYORUZ"

Projeye ilişkin görüş veren Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş da biyoteknoloji alanında tüm paydaşların bir arada olduğu, birbiriyle sinerji içinde güç birliği yapan sektörlerin dünyada rekabette öne çıktığını belirterek “Ülkemiz biyoteknoloji alanındaki yatırımlarıyla gücüyle dünyada ismini duyuracak. Biz Biyoteknoloji Vadisi olarak bu amacımızı gerçekleştirmek için sanayicilerimizle çalışıyoruz. Bunun gibi sektörümüzün önüne açacak 'Yaşam Bilimleri KOBİ'lerinin Küresel Rekabetçiliğini Artırmaya Yönelik Ar-Ge Destek Laboratuvarları' projelerini destekliyoruz. Tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. İş Enerji, iki yeni rüzgâr enerji santraliyle kapasitesini 1000 MW’a çıkardı
  2. Bakanlıktan altında 'ithalat kotası' açıklaması
  3. Türk Telekom’un yatırım odağı: Daha yeşil bir gelecek
  4. Tüketici enflasyonunda en yüksek ağırlık, gıda harcamalarında
  5. DEİK/Türkiye-Özbekistan İş Konseyi Başkanı: Özbekistan 6 sektörle ilgili Türkiye'den yatırım bekliyor
  6. "Türkiye'ye yatırımcı ilgisi artarak devam edecek"
  7. Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
  8. Proemtia 1'inci yılında sektör temsilcileriyle buluştu
  9. “Arama motorlarında öne çıkmak için kullanıcı etkileşimi şart”
  10. Akıllı ev aletleri firmasından anneler gününe özel kampanya

© Copyright 2024

DHA