Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Polat: En önemli kazancımız geleceğe yatırımdır

Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde düzenlenen VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongresi'ne katılan Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Fethi Polat, "En önemli kazancımız geleceğe yatırım yapmaktır. Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecek yetişmiş, genç bir neslimiz olacak. Bu yeni nesiller hayallerini yakalamak için yurt dışına gitmeyecek. Biyoteknoloji Vadisi'ne yerleşecek, ülkesine hizmet edecektir" dedi.

ABONE OL
MANİSA, (DHA) -

Biyoteknoloji Vadisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Fethi Polat, Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde 16 Mayıs'ta başlayan VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongresi'nde (BEC2024) 'Bilimin Geleceğinde Biyoteknoloji Vadisi' başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Aynı zamanda kimya yüksek mühendisi olan Polat, öğrencilere tavsiye de vererek "En önemli kazancımız geleceğe yatırım yapmaktır. Ar-Ge çalışmalarını yürütebilecek yetişmiş, genç bir neslimiz olacak. Bu yeni nesiller hayallerini yakalamak için yurt dışına gitmeyecek. Biyoteknoloji Vadisi'ne yerleşecek, ülkesine hizmet edecektir" diye konuştu.

“HEDEF HER YIL 5'ER MİLYAR DOLAR ARTACAK"

Biyoteknoloji Vadisi'nin katma değeri yüksek ürünler üretme hedefiyle yoluna devam ettiğinin altını çizen Polat, “Hedefimiz ilk yıl 20 milyar dolar ihracat yapmak. Sonraki her yıl 5'er milyar dolarlık artışlarla hedefimizi büyüteceğiz. Ülkemizin kilogram başına ihracat değeri dünya ortalamasının altında. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre Almanya'da 15 dolar, Hollanda'da 29 dolar, Yunanistan'da 4,5 dolar ama bizde henüz 2 dolar civarında. Biyoteknoloji Vadisi'nde hedef ihracat değerini 2 bin dolar/kilogram ile 10 bin dolar/kilogram arasında bir skala olarak belirledik. Biyoteknoloji Vadisi, katma değeri en yüksek ürünlerin üretildiği bir üs olacak" ifadelerini kullandı.

Biyoteknoloji Vadisi, kongrede stant alanıyla da yer aldı. Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Müldür, ziyaretçilerini karşılayarak vadiye ilişkin bilgi verdi.

Diğer Haberler

  1. İngiltere'den gelen heyet Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulundu
  2. İstanbul Havalimanı'ndaki Genel Havacılık Terminali'nin yapımı sürüyor
  3. TAV Almatı'da yeni terminali açtı
  4. CarrefourSA, 4 ayrı kurbanlık hisse paketi sunuyor
  5. Hürriyet İK geri dönüyor
  6. Dinçer Lojistik ve Octovan’dan ‘XL’ iş birliği
  7. Mehmet Ferman Doğan: Türkiye turizmi zirveye doğru ilerliyor
  8. KARDEMİR 29’uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı
  9. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cari açığın düştüğü, rezervlerin arttığı bir dönemdeyiz
  10. Endüstriyel IoT şirketi, sürdürülebilir AloT için panel düzenledi

© Copyright 2024

DHA