Bakan Şimşek: Yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleriyle ilgili, "Enerji fiyatlarındaki olumlu görünüm ve ihracat performansımızın cari dengeyi desteklemesi beklenirken elde ettiğimiz kazanımları kalıcı hale getirmek için yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" dedi.
Et ve süt üreticileri: Süt arzındaki azalma mevsimsel; kısa sürede normale dönecektir Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP), Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSUMB), son günlerde süt arzında geçici bir azalma görüldüğünü duyurarak, "Bu azalma tamamen mevsimsel döngü etkisiyledir ve çok kısa bir sürede de normal denge noktasına gelecektir. Ayrıca bu arz eksikliğinin piyasada spekülatif bir fiyat hareketi oluşturabilecek büyüklükte olmadığının da altını çizmek isteriz" açıklamasını yaptı.
Cevdet Yılmaz: Vatandaşımızın refahını kalıcı olarak yükseltmeyi hedefliyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yüksek katma değerli üretimi önceleyen sanayi politikalarımızın katkısıyla dış ticaret yapımızı daha rekabetçi hale getirerek mal ve hizmet ihracatımızı artırmayı, verimlilik artışlarını odağına alan bir büyüme modeliyle vatandaşımızın refahını kalıcı olarak yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
TÜİK: Dış ticaret haddi 5 puan arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayında dış ticaret haddinin bir önceki yılın aynı ayına göre 5 puan artarak, 91,2 olduğunu açıkladı.
TCMB: Cari işlemler hesabı ekimde 457 milyon dolar fazla kaydetti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayında cari işlemler hesabının 457 milyon dolar fazla kaydettiğini, yıllık cari açığın yaklaşık 22 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.
Bakan Bolat: Risk primindeki bu güçlü iyileşme, hayat pahalılığının düşürülmesi sürecine katkı sağlamaktadır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025 Aralık ayı TCMB para politikası faiz kararına ilişkin, "Risk primindeki bu güçlü iyileşme, finansal istikrarı pekiştirmekte, enflasyonun ve hayat pahalılığının düşürülmesi sürecine katkı sağlamaktadır" dedi.
Bakan Şimşek: Enflasyonun tek haneye düşeceği döneme giriyoruz İstanbul'da '5'inci Finansın Geleceği Zirvesi ve Para Sohbetleri' programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Vatandaşlarımızın ve reel sektörün hissedeceği bir döneme giriyoruz. Bu dönem, enflasyonun tek haneye düşeceği bir dönemden bahsediyoruz. 2027 yılını kapsayan bir dönemden söz ediyoruz. Cari açığın yüzde 1 ve altına düşürüldüğü bir dönem" dedi.
Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik’te üst düzey atamalar Garanti BBVA, uzun yıllar boyunca bankanın farklı kademelerinde görev yapan ve son olarak Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görevini sürdüren Murat Atay’ın bankadan ayrıldığını duyurdu.
THY, Kamboçya seferlerine başladı Türk Hava Yolları (THY) Kamboçya’nın başkenti Punom Pen seferlerine başladı. Bu uçuş ile birlikte THY’nin Güneydoğu Asya'da uçuş yaptığı 7’nci ülke olurken, Punom Pen de bölgedeki 11’inci şehir olarak uçuş ağına katıldı.
CarrefourSA’nın evcil hayvanlar ve sahipleri için tasarladığı PATiFOUR açıldı CarrefourSA, yeni nesil yaşam alanı PATiFOUR’un açılışını yaptı. Farklı konseptiyle öne çıkan PATiFOUR, klasik pet ürünlerine ek olarak evcil hayvanları ile sahiplerinin bir arada kaliteli zaman geçirebileceği ve özel anlarını kutlayabileceği bir alan sunuyor.
Cevdet Yılmaz: Reel sektör ve finans sektörü birbirini tamamlayan iki sektör '5'inci Finansın Geleceği Zirvesi ve Para Sohbetleri' programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Reel sektör-finans sektörüne bütüncül şekilde baktığınız zaman bu iki sektör birbirinin rakibi değil, birbirini tamamlayan iki sektör. Reel sektör ne kadar güçlü olursa, sağlam olursa, sağlıklı olursa finans sektörü için de bu önemli bir sağlıklı zemin oluşturuyor. Finans sektörü ne kadar gelişirse, güçlenirse bu da reel sektörün önünü açar" dedi.
TÜİK: GSYH'den en yüksek payı İstanbul aldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılında gayrisafi yurt içi hasıladan (GSYH) en yüksek payı yüzde 29,2 ile İstanbul'un aldığını açıkladı.
Kadınların 2025 tercihleri belli oldu Türkiye İtibar Akademisi’nin İstanbul Kent Üniversitesi iş birliği ile hazırladığı Kadın Marka Tercih Endeksi’nin üçüncüsü açıklandı. Beyaz eşyadan giyime, otomobilden kozmetiğe 40 sektörde kadınların tercih ettiği markalar belirlendi.
PepsiCo Türkiye'den ‘Bir Damla Bir Dünya’ projesi ile su riskine karşı güçlü gelecek inşası PepsiCo Türkiye Net Su Pozitif vizyonu doğrultusunda Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Bir Damla Bir Dünya Projesi’ ile fabrikalarında kullandığı suyu yüzde 100’e varan oranlarda doğaya geri kazandırırken, 2024 yıl sonu itibariyle Doğa Koruma Merkezi verisine göre 735 milyon litre su tasarrufu sağladığını duyurdu. 2025 yıl sonu itibariyle ise toplamda 1.6 milyar litre yani 674 olimpik havuza karşılık su tasarrufu yapılması bekleniyor.
Ticaret Bakanlığı: Ocak-Kasım döneminde 45 ilde ihracat artışı kaydedildi Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı Ocak-Kasım döneminde 45 ilde ihracat artışı gerçekleştiğini açıkladı.
TÜİK: İnşaat maliyeti ekimde arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat maliyetinin ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,98, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,57 arttığını açıkladı.
Garanti BBVA, ‘Kredi Koçum’ özelliğini hayata geçirdi Garanti BBVA, müşterilerinin finansal durumlarını daha iyi yönetebilmeleri ve geleceğe daha hazırlıklı olmalarını destekleme hedefiyle geliştirdiği yeni Kredi Koçum özelliğini Garanti BBVA Mobil’de hayata geçirdi. Bu özellikle kullanıcılar, bankadaki finansal geçmişlerine göre oluşturulan durumlarını görüntüleyebiliyor, kendilerine özel kredi, avans hesap ve kredi kartı limit tekliflerini inceleyebiliyor ve finansal durumlarını güçlendirmelerine destek olacak kişiye özel öneriler alabiliyor.