Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ankara'da fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Ankara'da etkili olan fırtına ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Devrilen ağaçlar hasara neden olurken; ulaşımda da aksamalar yaşanıyor.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Başkent'te sabah saatlerinden itibaren görülen kapalı hava öğlen fırtına ve sağanağa dönüştü. Kent merkezinde etkisini gösteren fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, ağaç dalları kırıldı ve yollarda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Etimesgut ilçesine bağlı Devlet Mahallesi'nde bulunan Recep Tarman Parkı'nda bir ağacın dalı gövdesinden kırılarak park halindeki otomobilin üzerine düştü. Mamak Asım Gündüz Caddesi'nde de bir ağacın yaklaşık 3 metre uzunluğundaki dalı kaldırıma devrildi. O sırada yolda kimsenin olmaması can kaybı veya yaralanmanın önüne geçti. Ankara'da olumsuz hava koşullarının gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Ankara Valiliği'nce dün yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren il genelinde beklenen kuvvetli rüzgarların, yer yer saatte 75 ila 90 kilometre hızla kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin tahmin edildiği belirtilerek vatandaşlar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılmıştı.


MAĞAZANIN CAM KAPISI PARÇALANDI, MİNARE DEVRİLDİ

Ankara'da etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle pek çok yerde olumsuzluk yaşandı. Zaman zaman hızı saatte 90 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına nedeniyle Elmadağ Kayadibi Mahallesi Camii'nin minaresi devrildi. Caminin çatısına devrilen minare hasara neden oldu.

Yenimahalle ilçesinde bir alışveriş merkezinde bulunan kadın giyim mağazasının cam kapısı parçalandı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Etimesgut Yeşilova Mahallesi'nde de bir apartmanın çatısı uçarak binanın açık otoparkına düştü. O sırada bölgenin boş olması can kaybının önüne geçti. Etlik Mahallesi'nde de sağanak nedeniyle sel meydana geldi. Sel suları apartmanların bodrum katlarına doldu. Vatandaşlar, suyu tahliye etmek için çalıştı.

Keçiören Ayvalı Kapalı Pazarı'nda fırtına nedeniyle çatı zarar gördü. Pazar esnafı, mallarını rüzgardan korumak için zor anlar yaşadı.

Çankaya ilçesi Bahçelievler Mahallesi 6'ncı Cadde'de bir ağaç, fırtınanın şiddetiyle devrildi. O sırada park halinde bulunan bir otomobilde hasar oluşurken yoldan geçen bir kadın ve çocuğu kaçarak devrilen ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Cadde üzerinde kafe işleten Ali Kayabaşı, fırtınanın ağacı yıkacak büyüklükte olmadığını belirterek, "Burada inşaat vardı. İnşaat yaparken ağaçların köklerini oynattılar, o yüzden devrildi. Bir anneyle kızı zor kurtuldu, bir tane araç zarar aldı. Belediyeye haber verdik şu anda ilgileniyorlar. Çok korktuk, herkes içeri doğru kaçmaya başladı. Daha önce buna benzer bir şey olmamıştı" dedi.



MARKET TABELASI UÇTU

Keçiören ilçesi Ayvalı Mahallesi'nde bir marketin metal tabelası, bugün etkili olan kuvvetli fırtınada yerinden koparak uçtu. Yaklaşık 3 metre enindeki tabela havada süzülürken yoldaki 3 otomobile hasar verdi. Bu sırada yolun karşısına geçen bir yaya tabelanın çarpmasından son anda kurtuldu.


Diğer Haberler

  1. Saraçhane'de polise saldıran 29 kişi gözaltına alındı
  2. Derya’yı evinin kapısını kırıp uykusunda 16 bıçak darbesiyle öldüren eski sevgilisi ‘Öldürme niyetim yoktu’ dedi
  3. THY, kabin memuru alımı için ilan açtı
  4. Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
  5. ‘Organ ticareti’ şebekesi, nakil için geldikleri Adana’da çökertildi
  6. Beşiktaş'ta evlere girerek hırsızlık yapan 5 şüpheli suçüstü yakalandı
  7. Mersin'de terör operasyonu: 7 gözaltı
  8. Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı
  9. Baharın çocuklara sürprizi: Beşinci hastalık
  10. Gizli tanık 'Garson'un dijital verileri sonrası İzmir’de FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

© Copyright 2024

DHA