Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

At kestikleri öne sürülen 2 şüpheli, operasyonla yakalandı

Sakarya'nın Erenler ilçesinde kamyonetle gelip, çevreye at kemiği atan 3 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerden 2'si operasyonla yakalanırken, kesim için bekletildiği düşünülen 5 at bir ahırda bulundu.

ABONE OL
Serhat YILMAZ/ERENLER (Sakarya), (DHA)-

Erenler ilçesinde çevreye atılan at kemikleriyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 7 Eylül 2025'te Erenler İlçe Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ve Çevre, Doğa Koruma Timi tarafından bölgeye fotokapanlar yerleştirildi. Çalışmalar sürerken, 26 Ocak'ta üstü kapalı kamyonetle bölgeye gelen 3 kişinin atlara ait kemikleri çalılıklara attıkları belirlendi. Şüphelilerin C.T. (48), H.T. (23) ve S.T. (47) olduğu tespit edildi.

5 AT BULUNDU

Erenler İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerince düzenlenen operasyonla C.T. ve H.T. yakalandı. Kesim işlerinde kullanıldığı değerlendirilen bir ahırda yapılan kontrolde de 5 at bulundu. Atlar Sapanca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, şüpheliler hakkında 'Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler

  1. ‘Aziz İhsan Aktaş' davasının ikinci gün; sanıklar savunma yapacak
  2. Meteorolojide 2025'in 'en'leri açıklandı
  3. Körüklü çizme ustası, mesleğini oğluyla birlikte yaşatıyor
  4. Bakan Yerlikaya: Kırmızı bültenle aradığımız 13 suçluyu, ulusal seviyede aradığımız 1 suçluyu ülkemize getirdik
  5. Eşinin katlettiği Sinem'in ailesine cezaevindeki sanıktan 'defin isteği' mektubu
  6. 3 çocuğunu öldüren babaya, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet aldığı karar duruşmasında hakimden tepki
  7. Türk bayrağını mahallenin en yüksek yerinde dalgalandırdılar
  8. İtfaiye, yangında dumandan etkilenen 5'i çocuk 7 kişiyi kurtardı
  9. Jet ski ile kendisine çarpan kişinin bulunmasını istiyor
  10. Ocak ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına yatırıldı

© Copyright 2026

DHA