Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Faili meçhul kadın cinayeti 20 yıl sonra aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2006'dan bu yana faili meçhul kalan ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen cesedin, yıllardır kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Gülcan Yazıcı'nın öldürülmesine ilişkin şüpheli 3 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş ve adli süreç başlatılmıştır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bafra Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü çalışmalar neticesinde 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilen bir kadın cesedinin, yıllardır kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı kardeşimize ait olduğu kesin olarak tespit edilmiştir. Bakanlığımız bünyesinde hayata geçirdiğimiz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde yaşanan bu gelişme; devletimizin hiçbir dosyayı karanlıkta bırakmayacağının en somut kanıtıdır" dedi.

'1000 KİŞİLİK KAYIP LİSTESİ İNCELENDİ'

Gürlek, "Kapsamı genişletilen araştırmalarla 1000 kişilik kayıp listesi ve tüm bağlantıları iğneyle kuyu kazar gibi inceleyen ekiplerimiz, DNA eşleşmesiyle gerçeği gün yüzüne çıkarmıştır. Gülcan Yazıcı’nın öldürülmesine ilişkin şüpheli 3 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş ve adli süreç başlatılmıştır. Olayın aydınlatılması için titiz bir soruşturma yürüten Bafra Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimize ve emeği geçen tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; adalet teşkilatımız tüm faili meçhullerin üzerine gitmeye, failler yargı önünde hesap verene kadar her dosyanın takipçisi olmaya kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

  1. Tüketici ve gıda kuruluşlarından 'Gıda Okuryazarlığı Seferberliği' çağrısı
  2. Şanlıurfa'da sulama kanalları, göl ve göletlerle girmek yasaklandı
  3. Isparta'da gül sezonu başladı
  4. Otomobilin arkadan çarptığı motosikletteki Feyza Nur öldü, babası ağır yaralandı
  5. DSİ'den 'baraj, sulama kanalı ve göletlerde boğulma tehlikesi' uyarısı
  6. İzmir'de 371 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
  7. Para karşılığı uyuşturucu özelliği taşıyan ilaç yazan psikiyatri uzmanına 15 yıl hapis
  8. Tanju Özcan'ın 263 yıla kadar hapsinin istendiği iddianame kabul edildi
  9. Beytüşşebap Kaymakamlığı'ndan 'KBRN saldırısı' iddiasına yalanlama
  10. Kuşların doğal alanına kamyonetle çok sayıda köpek bıraktılar

© Copyright 2026

DHA