Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tunç: Yeni 27 Mayıs'ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Aziz milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bir daha yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların ve 15 Temmuz'ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ABONE OL
Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)-

Bakan Tunç, 27 Mayıs 1960 darbesinin 64'üncü yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Tunç, darbelerin ve darbe girişimlerinin amacının demokrasiyi sekteye uğratmak ve Türkiye'nin her alandaki gelişmesini ve kalkınmasını durdurmak olduğunu belirterek, "Zulmün adresi olan darbeler, insanlık suçudur. 27 Mayıs 1960 darbesi, vatanımıza ve milletimize yapılan bir ihanettir. Demokrasi tarihimizin kara lekesidir. Milli iradeye yapılan 27 Mayıs 1960 darbesini, vesayetçi zihniyetin ülkemize karşı yaptığı en büyük kötülük olarak hafızalarımızdan hiçbir zaman çıkarmayacağız. Vesayetçi ve eski Türkiye özlemi çekenlere, kirli senaryoların ürünü karanlık oyunlara, milletimizin huzuruna kastedenlere ve kirli emellerine asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

'DAİMA DEMOKRASİDEN YANA OLACAĞIZ'

Tunç, şöyle devam etti:

"Aziz milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bir daha yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların ve 15 Temmuz'ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman milli iradeye sahip çıkacak, istiklalimiz ve istikbalimiz için, daha büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daima adaletten, haktan ve demokrasiden yana olacağız. 27 Mayıs 1960 darbesinin 64'üncü yıl dönümünde tüm darbeleri, darbe girişimlerini, vesayetten medet umanları kınıyor ve lanetliyorum. Millet iradesi ile seçilmiş ancak vesayetçiler tarafından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde idam edilen milletin adamı merhum Adnan Menderes ile arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı, tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum." (DHA)

Diğer Haberler

  1. Mardin'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
  2. Denizde kaybolan gencin cansız bedeni bulundu
  3. Kayseri'de 9'uncu kat penceresinden düşen çocuk ağır yaralandı
  4. Kurban pazarında zabıta ile tartışınca kendini asarken kurtarılmıştı; taburcu edildi
  5. Balıkesir'de anız yangını
  6. Tartıştığı sevgilisini boğazı ve karnından bıçakladı
  7. 30 bıçak darbesiyle öldürülen Hacer Çağla, evden bayram harçlığı alma bahanesiyle çıkmış
  8. Bakan Özhaseki: Mavi Bayrak ödüllü plaj sayısı 567'ye çıktı
  9. Bakan Özhaseki: Toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz
  10. Yunanistan'a kaçmaya çalışan 5'i FETÖ mensubu 9 kişi yakalandı

© Copyright 2024

DHA