Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yanık: İstanbul'daki hain saldırıda çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda Bakanlık çalışanlarından Yusuf Meydan’ın ve kızı Ecrin’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABONE OL
Yılmaz OKUR/İSTANBUL, (DHA)

Bakan Yanık açıklamasında, "Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Bir baba ve kızının hayatını kaybetmesine neden olan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum. Devlet olarak tüm imkanlarımızla hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin ve yaralılarımızın yanındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

CENAZELERİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin Meydan’ın (9) cenazeleri Adli Tıptan teslim alındı. Yusuf Meydan’ın dayısının oğlu İbrahim Ünal, "Adana’ya dönüş yapacakları saate yakın tesadüfen Ecrin’in canı yemek yemek istiyor. Uçak biletlerini 18.00 civarına almışlardı. Vatan sağ olsun" dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün akşam yaşanan  bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Burada otopsi işlemi tamamlanan Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin Meydan’ın (9) cenazeleri anneannesi Meryem Karataş (aşağıda fotoğrafta) ve dayısının oğlu İbrahim Ünal’a teslim edildi. Ayakta durmakta güçlük çeken anneanne uzun süre ağladı. Cenaze Atatürk Havalimanı'na götürüldü. Cenaze, Adana’da Kabasakal Mezarlığında düzenlenen törenin ardından toprağa verilecek.

Yusuf Meydan’ın dayısının oğlu İbrahim Ünal cenazeyi teslim aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünal, "Vatan sağ olsun. Cenaze Adana’da Kabasakal Mezarlığı'nda olacak. Yusuf İstanbul’a 3 günlük için kardeşinin nişana gelmişti. Terör laneti yüzünden böyle oldu. Vatanımız milletimiz sağ olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Herkesin başı sağ olsun. Son gün nişan olmuştu, akşam Adana’ya gideceklerdi. Adana’ya dönüş yapacakları saate yakın tesadüfen Ecrin’in canı yemek yemek istiyor. Uçak biletlerini 18.00 civarına almışlardı" dedi.

Rojda ALTINTAŞ – Burak KESKİNCİ / İSTANBUL, (DHA)

Diğer Haberler

  1. Edirne’de 41 kaçak göçmen yakalandı
  2. Denizde boğulan 3 kişiyi kurtarmaya çalışan emekli imam boğuldu
  3. Ankara'da yavru kedi işkenceyle öldürüldü iddiasına ilişkin soruşturma
  4. Gaziantep’te husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 5 yaralı
  5. Afyonkarahisar’da orman yangını
  6. İzmir Enternasyonal Fuarı 95’inci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor
  7. SOLOTÜRK İstanbul'da prova uçuşu gerçekleştirdi
  8. İşçi servisi refüjdeki reklam panosuna çarptı: 6 yaralı
  9. Kayıp alzheimer hastası 32 saat sonra dere yatağında yaralı halde bulundu
  10. İzmir'de kağıt fabrikasının deposunda çıkan yangın kontrol altında

© Copyright 2026

DHA