Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyoğlu'nda 23 Nisan coşkusu

Beyoğlu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için Hasköy Kültür, Sanat ve Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikte konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Beyoğlu'nun çocukları okullarda, meydanlarda, parklarda Mustafa Kemal Atatürk'ü tanısın, kurtuluş dönemini, hangi bedeller ödendi, kimler şehit oldu, bilsin, tanısın. O döneme hakim olsun istiyoruz. O coşkuyu yaşasın, o maneviyatı hissetsin istiyoruz. Biz çocuklarımıza hizmet etmek için geldik” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL , (DHA)- 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Beyoğlu’nda gün boyu süren özel etkinliklerle kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerde çocuklar; jonglör, karaoke, müzikli çocuk tiyatrosu, bando ekibi, pandomim, animasyon ve kukla gösterileri, yüz boyama etkinliği, çeşitli atölyeler ile 23 Nisan coşkusunu yaşadı. Etkinliklere katılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney çocuklarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Güney ayrıca çiçek dikim etkinliğinde çocuklarla çiçek fidanlarını toprağa dikti.

"BİZ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN GELDİK"

Tüm İstanbul'un bayramını kutladığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Öncelikle tüm Beyoğlulu komşularımın, tüm İstanbul'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kefensiz toprakta yatan şehitlerimizi yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal, ulusal egemenliği ilan edip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurup çocuk bayramını da aynı anda ilan etti. Dolayısıyla bizlere bir mesaj verdi. Çocuklar bize gazinin emanetidir. O nedenle de 'Beyoğlu'nun hakkı bize emanet' dedik. Burada en başta kendimize vazife olarak çocukları alıyoruz. Beyoğlu'nda hem gazinin emaneti hem de ülkenin geleceği çocuklarımıza hizmeti önceleyeceğiz. Beyoğlu'nun çocukları ulusal bayramları dolu dolu yaşasın istiyoruz. Beyoğlu'nun çocukları okullarda, meydanlarda, parklarda Mustafa Kemal Atatürk'ü tanısın, kurtuluş dönemini bilsin, hangi bedeller ödendi, kimler şehit oldu, bilsin, tanısın. O döneme hakim olsun istiyoruz. O coşkuyu yaşasın, o maneviyatı hissetsin istiyoruz. Biz çocuklarımıza hizmet etmek için geldik. Az önce ilçe milli eğitimin programındaydım. Beyoğlu bir aile dedim. Beyoğlu Belediyesi bu ailenin hizmet edeni dedim. Dolayısıyla biz Beyoğlu'na buyurmaya değil, hizmet etmeye geldik. Çocuklara hizmet etmeye geldik. Çocuklarımızın sıkıntıları var biliyoruz. Devlet okullarının ihtiyaçları var hepsini karşılayacağız. Çocukların güvenli meydanlarda, parklarda, sokaklarda oynamaları için çalışacağız. Çocukların erken yaşta kreş eğitimiyle buluşmasını sağlayacağız. Beyoğlu'nun çocuklarının sokakta, sanatla, kültürle, bilimle büyümesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

“ÇOK EĞLENDİM”

Beyoğlu’nda anneannesiyle kutlamalara gelen 10 yaşındaki Melis Oruç ise "Çok iyi hissediyorum, burası çok eğlenceli. Normalde Kapaklı’da yaşıyorum anneanneme geldim. Burada çok eğlendim. Basketbol oynadım, zıpzıpla oynadım, eğlenceli vakit geçirdim” dedi.

Diğer Haberler

  1. Ölen hastanın yakınları sağlık görevlilerine saldırdı, polise mukavemet etti; 3 gözaltı
  2. Otomobilde başından vurulmuş halde ölü bulundu
  3. Malatya'da 15 yıl hapis cezası bulunan firari, havalandırmada yakalandı
  4. Dere kenarında buldukları cisim patladı; kardeşlerden 1'i öldü, 1'i yaralandı
  5. Motosiklet kazasında yaralanan Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu 1 ay sonra öldü
  6. Başakşehir'de metrodaki taciz olayından serbest bırakılan M.G. yeniden gözaltına alındı
  7. Olaylı İzmir derbisi davasının tutuklu sanığına 15 yıl hapis cezası
  8. ABD'de ölen fenomenin aile avukatı: Vefat ettiği vakitte şüphelinin yanında bulunduğuna ilişkin elimizde delil var
  9. Banyoda düşüp başını çarpan itfaiyeci öldü; yakınları gözyaşlarına boğuldu
  10. İzmir'de lösemi tedavisi gören Nehir'e hastane odasında sürpriz evlilik teklifi

© Copyright 2024

DHA