Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs gösterilerinde 226 kişi gözaltına alındı

Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısı ile erken saatlerde güvenlik önlemleri alındı. Taksim'e çıkan yollar polis tarafından kapatıldı. Bozdoğan Kemeri'nde polis adeta yığınak yaptı. TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar dikkat çekti. Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan ve polise karşı direnen İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ABONE OL
Altan ÇİMEN - Mehmet ALA - Özgür EREN -- Derya EVREN KORKMAZ/ /İSTANBUL, (DHA)- ANKARA, (DHA)-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplandı.

Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi. Valiliğin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı.

Bozdoğan Kemeri'nde polis adeta yığınak yaptı. TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevredeki keskin nişancılar dikkat çekti. Yüzlerce polis kemer çevresinde bekliyor.

SARAÇHANE'DEN TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendilka ve meslek örgütü üyesi gruplar meydandan Bozdoğan Kemeri'ne yürüyüşe geçti. Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti. Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı.

 

SARAÇHANE'DE KALDIRIM TAŞI ATILAN ÇOK SAYIDA POLİS YARALANDI

 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Saraçhane Meydanı'nda toplanan sendika ve meslek örgütü üyesi gruplar ile polis arasındaki arbede yaşandı. Gruplar, kaldırım taşlarını sökerek polise attı. Çok sayıda polis yaralanırken olay yerine ambulanslar çağrıldı.

Bozdoğan Kemeri'nde güvenlik önlemi alan ve yolu bariyerlerle kapatan polis ekipleriyle sendika ve meslek örgütleri arasında gerginlik yaşandı. Polis ekipleri, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale etti.

Polis ekipleriyle grup üyeleri arasında arbede yaşandı. Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı. Olayda, çok sayıda polis yaralandı. Yaralı polisler için olay yerine ambulanslar geldi.

Özgür EREN - Mikail BIYIKLI - Özcan KILIÇ - Vehbi DEMİR /İSTANBUL, (DHA) -

İSTANBUL'DA 210 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 28 POLİS YARALANDI

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e yürümeye çalışan 210 kişi gözaltına alındı. Eylemcilerin saldırıları sırasında 28 polisin yaralandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polise saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı. Öte yandan eylemcilerin taşlı ve sopalı saldırılarında 28 polisin de yaralandığı öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA: 1 MAYIS GÖSTERİLERİNDE 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde ülkemiz genelinde siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından 78 ilimizde toplam 210 etkinlik düzenlendi. Miting, yürüyüş, basın açıklaması ve çelenk koyma gibi etkinliklere yaklaşık 241 bin kişi katıldı. İzin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polisimize saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahıs gözaltına alındı. Olaylarda 28 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün huzur ve güven içinde geçmesini sağlayan bakan yardımcılarımıza, jandarma genel komutanlığımıza, emniyet genel müdürlüğümüze, sahil güvenlik komutanlığımıza, valilerimize, il emniyet müdürlerimize, il jandarma komutanlarımıza, kaymakamlarımıza, ilçe emniyet müdürlerimize, ilçe jandarma komutanlarımıza ve kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.












Diğer Haberler

  1. Hakkari'de askeri araç şarampole yuvarlandı: 2 yaralı
  2. Ayhan Bora Kaplan: Bu nasıl devlet, biz kime güveneceğiz?
  3. Ev sahibiyle tartışan kiracı doğal gaz vanasını açtı; patlamada yaralandı
  4. Savcı, kaçırmak istediği Hilal'i öldüren direksiyon eğitmeni için ağırlaştırılmış müebbet istedi
  5. Tuğamiral Tezel: 7 gün 24 saat Arama Kurtarma Harekatı icra etmeye hazırız
  6. Yatağında ölü bulunan üniversiteli İrem, memleketi Manisa'da toprağa verildi
  7. Kayseri'de iki kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı
  8. Kavga ettiği kişiyi 10 yerinden bıçaklayarak öldüren sanık: Yaralandığını hiç düşünmedim
  9. Kaçak sigara operasyonu: 5 gözaltı
  10. Adnan Oktar Suç Örgütü davasında 1 kişi tahliye edildi

© Copyright 2024

DHA