Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bursa’da düğün yemeğinden zehirlenenlerin sayısı 367’ye yükseldi

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde düğünde ikram edilen tavuklu pilavdan zehirlenenlerin sayısı 367’ye yükseldi. İl Sağlık Müdürlüğü, 23 kişinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

ABONE OL
Osman SAK/ORHANELİ (Bursa), (DHA)

Olay, dün Orhaneli ilçesine bağlı Karıncalı Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki düğüne katılan konuklara tavuk ve pilav ikram edildi. Yemeğin ardından çok sayıda kişide mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklar yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Zehirlenme belirtisi gösterenler ambulans ve özel araçlarla Orhaneli Devlet Hastanesi ile kent merkezi ve çevre ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

‘TEDAVİSİ DEVAM EDEN 23 HASTANIN GENEL DURUMLARI İYİ’

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada gece boyunca hastanelere başvuranların sayısının 367 olduğu belirtilirken, durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30 Ağustos 2026 tarihinde Orhaneli ilçemizde düzenlenen bir sünnet cemiyetinde verilen yemekten kaynaklandığı değerlendirilen gıda zehirlenmesi vakası üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Olaydan etkilenen 367 vatandaşımız gece boyunca Orhaneli Devlet Hastanesi’nin yanı sıra çeşitli hastanelere başvurmuştur. Orhaneli Devlet Hastanesi’ne yapılan başvurulardan 74 hasta, ambulanslarla merkezdeki hastanelerimize taşınmıştır. Hastaların çoğu şifa ile taburcu edilmiş olup, tedavisi devam eden 23 hastanın ise genel durumları iyidir.”

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yemekten numune alındığı da belirtilerek, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli hareket edilerek gıda numunesi alınması sağlanmış ve Orhaneli İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından da su numunesi alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlamıştır” denildi.

Diğer Haberler

  1. Asansör bir kat aşağı düştü, korkudan bayılan kişi kurtarıldı
  2. Bakan Güler, Pakistan Kara ve Savunma Kuvvetleri Komutanı Mareşal Syed Asim Munir ile görüştü
  3. Annesini öldürüp, çöp konteynerine atan şüpheli tutuklandı
  4. Bakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile görüştü
  5. Taşucu Limanı'nda bekleyiş sürüyor
  6. Otelde korkuluk demirlerinin arasındaki boşluktan düşen Eliya öldü, teknik müdür tutuklandı
  7. Şanlıurfa’da devrilen otomobildeki gazeteci öldü
  8. Antalya'daki orman yangını, 22 saatte kontrol altına alındı
  9. Batman'da 3 kişinin öldüğü yangınla ilgili 3 gözaltı
  10. Sancaktepe'de milli antrenör Funda Bakış bıçaklanarak öldürüldü

© Copyright 2026

DHA