Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Depremzede kadınlar, 1 Mayıs’ta da mesaiye devam etti

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzede kadınlar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde çalışmalarını sürdürdü.

ABONE OL
Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu İslahiye’de, felaketin ardından iş yerleri yıkılan, sonrasında konteyner ve prefabrik işletmelerinde hayata tutunan kadınlar, çalışmalarını sürdürdü. Konteyner çarşıda kafede, börekçide ve otobüslerde çalışan kadınlar depremin etkilerini çalışarak attıklarını söyledi.

Konteynerde pilav ve tost satan Tuğba Özaslan, depremin ardından yaraları sarmak için iş hayatına sıkıca tutunduklarını ifade ederek, “1 Mayıs olmasına rağmen biz kadınlar, çocuklarımız için ve ayakta kalmak için çalışmak zorundayız. Çalışan tüm kadınların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramlarını kutlarım” dedi.

Hayata tutunma mücadelesi veren diğer kadınlar da çalışmanın kendilerine iyi geldiğini ve yeniden hayata bağlandıklarını söyledi.

Diğer Haberler

  1. Depo işçisi, Emek ve Dayanışma Günü’nde iş kazasında öldü
  2. Bakanlıktan Hasbi Dede'ye verilen cezaya itiraz
  3. Memur-Sen'den 'Paylaşımda adalet, dünyada barış' mitingi
  4. Özgür Özel Kadıköy'de 1 Mayıs kutlamalarına katıldı
  5. Bakan Çiftçi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti
  6. İsrail'in Sumud Filosu'na saldırısına Tokat'ta tepki
  7. Tekirdağ'da Sumud Filosu'na saldırıya tepki
  8. Eyüp’ün ölümüne ilişkin davanın sanığı, ‘Terbiyesizlik yaptın bedelini ödeyeceksin' demiş
  9. NATO Müttefik Deniz Komutanı Koramiral Pedre, Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezini ziyaret etti
  10. Kartal Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlaması sürüyor

© Copyright 2026

DHA