Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Bakanlığı'nda, Srebrenitsa Soykırımı'nı anma etkinliği

Dışişleri Bakanlığı'nda, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımın 30'uncu yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıkta düzenlenen programda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Mirsada Çolakoviç ve çok sayıda davetli yer aldı. Etkinlik, saygı duruşu ve milli marşların okunmasıyla başladı. Ardından, Srebrenitsa Soykırımı'na ilişkin belgesel izlendi.

Bakan Yardımcısı Gümrükçü, Türkiye'nin Srebrenitsa Soykırımı'nın unutulmaması ve toplumsal hafızada yer etmesi için yoğun çaba gösterdiğini belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Büyükelçi Çolakoviç ise 8 binden fazla kişinin sadece Boşnak ve Müslüman olduğu için sistematik ve planlı bir şekilde öldürüldüğünü, Srebrenitsa Soykırımı'nın modern Avrupa tarihinin en acı ve en karanlık bölümlerinden biri olduğunu ifade ederek, Türkiye'ye hakikate ve adalete olan bağlılığından ötürü teşekkürlerini sundu.

Diğer Haberler

  1. Baba ile kızının ölüm nedeni araştırılıyor
  2. Bitlis merkezli 9 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu; 46 tutuklama
  3. Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
  4. Şırnak'ta kar yağışı
  5. Kaşdemir: Niyetimiz Çanakkale'nin iki yakasına hizmet etmek
  6. Çekmeköy'de Cumhuriyet Savcısını öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
  7. Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  8. Mesajlaşma grubuna müstehcen fotoğraf gönderen öğretmen tutuklandı
  9. Fatih Altaylı davasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı
  10. Kuşadası'nda 1 haftada 3 deniz kaplumbağası ölü bulundu

© Copyright 2025

DHA