Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyarbakır’da kaybolan engelli, 9’uncu günde 191 kişilik ekiple aranıyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 8 Şubat’tan bu yana kendisinden haber alınamayan zihinsel engelli Salih Ertaş (84), çalışmaların 9’uncu gününde 191 kişilik ekip tarafından aranıyor.

ABONE OL
Seyfettin EKEN-Hüseyin İÇLİ/DİYARBAKIR, (DHA)-

Kırsal Çağlayan Mahallesi’nde yaşayan zihinsel engelli Salih Ertaş, 8 Şubat'ta Dereboyu mezrasına misafirliğe gitmek için evden ayrıldı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi Salih Ertaş’a ulaşamayınca 11 Şubat akşamı durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekiplerle arama çalışması başlatıldı.

Çalışmaların 9'uncu gününde Ertaş, AFAD, Kulp Belediyesi Arama Kurtarma (KUBAK), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma, Kayapınar Belediyesi Arama Kurtarma, Karayolları Arama Kurtarma, Jandarma ve Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ekiplerinden toplam 191 personel, 30 araç ve 1 kadavra köpeği ile karadan, 6 dronla da havadan aranıyor. Eviyle en son görüldüğü yer arasındaki Sarım Çayı kıyısındaki 4,5 kilometrelik mesafede sabah saat 06.30 sıralarında başlayan arama çalışmalarında, Ertaş'a dair herhangi bir ize henüz rastlanmadığı belirtildi. 


Diğer Haberler

  1. Derelerden akan sel suyu, Akdeniz’i kahverengiye bürüdü
  2. İstanbul Tabip Odası Başkan Adayı Dr. Nedim Uzun açıklamalarda bulundu
  3. Uyuşturucu satıcısı tarafından parası alınıp, darbedildi
  4. İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY operasyonunda şüpheliler adliyeye sevk edildi
  5. İzmirli taksicilerden 'hasılata dayalı vergi' talebi
  6. Kilis'te uyuşturucu operasyonu; 7 tutuklama
  7. Ankara'da düşen uçak ile ilgili Libyalı savcılarla toplantı
  8. Balıkesir'de lodos; deniz taştı, yollar göle döndü
  9. 30 milyon dolarlık hırsızlık soruşturması; ihbarı yapanın ifadesi ortaya çıktı
  10. TBMM'deki taciz davasında sanıklardan 3'ü tutuklandı, 1'i aranıyor

© Copyright 2026

DHA