Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Diyetisyen Ender Saraç'a 'cinsel istismar' davasında Benan Saraç şikayetçi olmadı

Beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç'ın 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, anne Benan Saraç ifade verdi. Benan Saraç, "Cinsel istismar olmadığı için ben şikayetçi değilim. Olduğuna inansaydım şikayetçi olurdum" dedi.

ABONE OL
Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA)

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Ender Saraç avukatlarıyla birlikte geldi. Anne Benan Saraç da duruşmaya geldi. Mağdur çocuk M.S. ise duruşma esnasında pedagog eşliğinde ayrı bir odada bekletildi. İfadesi alınan anne Benan Saraç, cinsel istismar olayına bizzat şahit olmadığını söyleyerek, "Çocuğum okula gitmeden iki hafta önce bana anlatmıştı. Böyle bir şey olabileceğine inanmadım, oğlumu sorguladım, konduramadım. Dolayısıyla hemen şikayetçi olmadım. Çünkü çocuğumun babasına sinirli olduğunu biliyordum. Ender Saraç, çocukların önünde benimle çok kavga ediyordu. Okulda rehber öğretmenler de neden şikayetçi olmadığımı sordular. Oğlumun babasına karşı sinirli olduğunu düşündüğüm için şikayetçi olmadığımı onlara da söyledim. Boşanma davası açmayı düşündüğüm dönemde oğlum bana bununla geldi. Kamuoyunda yanlış ithamlarda bulundular. Oğlumu bunun içine ben atmışım gibi. Anne olarak benim için en zor zamandı. Oğlumu yönlendirmedim" diye konuştu.

"ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

Oğlunun daha sonra gerçeği anlattığını belirten Saraç, "Oğlumu ara ara sorguladığımda gerçeği bana ağlayarak anlattı. Böyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Babasına karşı hayal kırıklığı içindeydi. Çocukların önünde benimle sürekli kavga ediyordu ve şiddet uyguluyordu. Ama hiçbir zaman darp raporu almaya gitmedim çünkü olayın basına yansımasını istemiyordum. Benim bunları para için yaptırdığım şeklinde algı yapıldı. Bu kesinlikle doğru değil. Cinsel istismar olmadığı için ben şikayetçi değilim. Olduğuna inansaydım şikayetçi olurdum" dedi. Benan Saraç'ın ifadesinden sonra rehber öğretmenler de tanık olak dinlendi.

"HAYATIMI GERİ İSTİYORUM"

Söz verilen sanık Ender Saraç, "Şiddet uyguladığım konusu kesinlikle yalan. Sadece bir kere oğlumun üstü kıyafetliyken, çok kötü koktuğu için kolundan tutup banyonun önüne kadar götürdüm, bir defasında da vegan olmuştu ve aç kaldığı için kıyamıyordum, çatala yemek koyup ağzına götürdüm şiddet dedikleri bundan ibarettir. Evde çıplak gezdiğim iddialarına da gülüp geçiyorum. Evin her yerinde kamera var. Maddi manevi zarara uğradım. Suçu işlemediğim barizdir. Hayatımı geri istiyorum. Bir an önce beraat etmek istiyorum ve normal hayatıma dönmek istiyorum" dedi.

Aile Bakanlığı avukatı, annenin şikayetçi olmaması nedeniyle mağdur çocuğa temsil kayyımı atanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, 15 yaşından küçük olan çocuğa temsil kayyımı atanmasının istenmesi için sulh hukuk mahkemesine müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, mağdur çocuk M.S'nin 5 Aralık 2023 günü öğrenim gördüğü okuldaki öğretmenlerine, babasından cinsel istismar gördüğüne dair beyanda bulunduğu, öğretmenlerinin ve okul idaresinin tutmuş olduğu tutanakların polise bildirildiği ve savcılıkça soruşturma başlatıldığı belirtildi. Mağdur çocuğun 7 Aralık 2023 günü Çocuk İzlem Merkezinde (ÇİM) ilk verdiği ifadesinde, istismara uğradığını anlattığı, ancak 13 Aralık 2023'te ÇİM'de ek ifade vererek bu kez babasının annesine ve kendilerine kötü davrandığı için babasına ders vermek amacıyla cinsel istismara maruz kaldığını söylediğini, istismara maruz kalmadığını, şikayetçi olmadığını söylediği iddianamede yer aldı. Benan Saraç'ın da 13 Aralık 2023 tarihinde polise ek ifade verdiği, çocuğu ile yapmış olduğu görüşmede oğlunun babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu kendisine bildirdiğini, babasını ailelerinden uzak tutmak için çocuğun babası hakkında cinsel istismar olayını uydurduğunu, bu nedenle şüpheli hakkındaki şikayetlerinden vazgeçtiklerini söylediği belirtildi. İddianamede, mağdur çocuğun ilk aşamada vermiş olduğu ayrıntılı beyanlarının samimi ve gerçeği yansıtır mahiyette olduğuna kanaat getirildiği, olay yargıya taşındıktan ve basında yer aldıktan sonra mağdur çocuğun şikayetten vazgeçmesine itibar edilmediği vurgulandı. Ender Saraç'ın "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Diğer Haberler

  1. Zeytinburnu'nda beton mikseriyle tramvay çarpıştı
  2. Motosikletli sürücü, süs havuzunda ölü bulundu
  3. Gaziantep'te 16 yıldır kayıp olarak aranan kişi cinayete kurban gitmiş
  4. Sancaktepe'de inşaat temelindeki su tahliye edildi
  5. Beylikdüzü'nde hastane odasında hemşire ölü bulundu
  6. Barışmaya çağrılan damat tabancayla vuruldu; kayınbaba ve oğlu gözaltında
  7. 152’şer suç kaydı bulunan 2 şüpheli, hırsızlık için geldikleri Samsun'da gözaltına alındı
  8. Ağrı'da 'torbacı' operasyonu: 14 tutuklama
  9. Elektrik dağıtım firması çalışanları akıma kapıldı: 1 ölü, 2 yaralı
  10. Mersin'de çocukları taciz şüphelisi adli kontrolle serbest

© Copyright 2024

DHA