Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden 'Gölcük Tabiat Parkı' açıklaması

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, işletmesi Bolu Belediyesi'nde bulunan Gölcük Tabiat Parkı'na ilişkin sözleşmenin, siyasi gerekçelerle ve habersizce feshedildiği ve parkın halka kapatıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

DKMP'den yapılan yazılı açıklamada, Bolu'da bulunan ve işletme hakkı Bolu Belediyesi'ne verilen Gölcük Tabiat Parkı'na ilişkin sözleşmenin DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden feshedildiğinin öne sürüldüğü belirtildi. Açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğü ile Bolu Belediyesi arasında 2012 yılından itibaren çeşitli tarihlerde yapılan 3 ayrı sözleşmeyle Gölcük Tabiat Parkı işletme hakkının Bolu Belediyesi'ne verildiği belirtilerek, "Bolu Belediyesi ise alt işletmecilik hakkını her 3 sözleşme kapsamında yapı ve tesislerin alt işletmeciliğini Boluspor'a devretmiştir. Sözleşmelerde alt işletmeci Boluspor ise kendisine verilen alt işletmecilik hakkı kapsamındaki yapı ve tesisleri bir başka alt işletmeciye verme hakkı bulunmamasına rağmen, bahse konu sözleşmelerdeki yapı ve tesisleri sözleşme hükümlerine aykırı olarak 4 farklı kişiyle ikinci kez alt sözleşme imzalayarak alt işletmeciliğe verdiği tespit edilmiştir. Bu aykırılığın düzeltilmesi için defaten yapılan yazışmalara rağmen, Bolu Belediyesi tarafından sözleşmeye aykırılık bulunan bu durumun düzeltilmesine yönelik her hangi bir işlem tesis edilmediği 18 Aralık 2023 tarihinde anlaşılmıştır" denildi.

'YAZILI TEBLİGAT YAPILMIŞTIR'

DKMP tarafından bahse konu alanlarda yapılan denetimlerde temizlik, bakım onarım, ücretlendirme, trafik sorunu, yanlış araç park ettirilmesi, geçici izinsiz yapı, seyyar satıcılık gibi hususlarda sözleşmeye aykırılıklara yönelik 25 tutanak düzenlendiği aktarılan açıklamada, "Aykırılıkların giderilmesi için Bolu Belediyesi'ne defaten uyarılar yazılmasına rağmen işlem yapılmamıştır. Gelinen bu süreçte 2024/1 sayılı yönerge hükümleri kapsamında her 3 sözleşme Bakanlığımızca feshedilerek Bolu Belediyesi'ne yazılı olarak tebligat yapılmıştır. DKMP 9'uncu Bölge Müdürlüğü Bolu İl Şube Müdürlüğünün 9 Mayıs 2024 tarihli yazısı ve eklerinde fesih gerekçeleri detaylı olarak açıklanmıştır. Buna rağmen, yapılan açıklamalarda 'Sözleşmenin hiçbir gerekçe gösterilmeden/siyasi gerekçelerle/habersiz şekilde feshedildiği' iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, Gölcük Tabiat Parkımızın halka kapatıldığı iddiası gerçek dışıdır. Parkımızın halka kapatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Bolu ilimizdeki Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parklarında olduğu gibi vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Eski kocası tarafından bıçaklanan kadın: Nasıl serbest bırakırsınız, ben öldükten sonra gelen adalet, adalet değildir
  2. Hatay'da iki ayrı yangında 77 dönüm ekili buğday tarlası zarar gördü
  3. Birlikte olmayı reddeden kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermek istedi
  4. Apartmanda yuva yapan arılar, kutuyla alırken üzerine düştü; o anlar kamerada
  5. Ankara'da inşaatta vinç halatı koptu; baba- oğul öldü
  6. Eşi ile 5 çocuğunun olduğu aracı kanala sürdüğü öne sürülen sanık için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet talebi
  7. Osmaniye kireç silosu çöktü; 2 ölü
  8. Gümüşhane'de örtü yangını
  9. Akıncı İHA'nın o uçuşunu 2,8 milyon kişi izledi
  10. Yola çıkan köpek nedeniyle sürücüsü manevra yapan otomobil kamyonla çarpıştı: 3 ölü, 1 ağır yaralı

© Copyright 2024

DHA