Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Eski TBMM Başkanı Kahraman, yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde incelemede bulundu

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize sahilindeki Millet Bahçesi içerisinde yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın hızla ilerlediğini belirten Kahraman, "Rize'miz de bir merkez camii kazanmış oldu. Kapasitesi yüksek, alttaki tesisler güzel, fevkalade bir eser. Bizim Rize'mizin güzelliğine bir güzellik daha katacak" dedi.

ABONE OL
Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA)-

Rize merkezindeki sahil dolgu alanında, yaklaşık 10 bin metrekarelik arazi üzerinde yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin inşası sürüyor. Süleymaniye Camii örnek alınarak klasik geleneksel mimariyle inşa edilen, 4 minareli ve deniz manzaralı caminin inşaatını ziyaret eden eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çalışmalara ilişkin yetkililerden ve mütevelli heyetinden bilgi aldı. Açık ve kapalı alanlarıyla birlikte toplam 15 bin 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kompleksin, hızla inşa edildiğini dile getiren Kahraman, "İnşaatı gördüm. Mütevelli heyetiyle toplantı yaptık, mütevelli heyetiyle. Güzel kararlar alındı.

Seri bir inşaat, süratle devam ediyor. Kubbe tamamlanıyor zaten. Rize'miz çok güzel bir eser kazanacak. Bütün emek verenlerden Allah razı olsun. Camimizin adı daha önceden de halkımızın da isteği doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan Camii'dir. Cumhurbaşkanımız. Allah nice hizmetler nasip eder inşallah. Ankara'dan, İstanbul'dan Türkiye'nin her yerine camiler, eserler kazandırdı. Çok eser var yanında. Rize'miz de bir merkez camii kazanmış oldu. Kapasitesi yüksek, alttaki tesisler güzel, fevkalade bir eser. Bizim Rize'mizin güzelliğine bir güzellik daha katacak" diye konuştu.

'HALKIN TALEBİNİ AKTARMIŞ OLDUK'

Caminin ismiyle ilgili daha önce yaşanan sürece de değinen Kahraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isminin verilmesinin halkın talebi olduğunu belirterek, "Orada bir emrivaki oldu gibi. Emrivaki gibi oldu. Bakınız büyük eserler vermiş kişilerin doğduğu yerlerde olan eserlerle isminin yaşatılması bir vecibedir. Gerek İstanbul'da gerek Rize'mizde bu vecibeyi yerine getirmede çok tembel davranıldığını da görüyoruz. Havalimanı, Tayyip Bey'in eseridir.

Bir emrivaki gibi oldu ama halkın talebini aktarmış olduk. Bu talebi de şununla tekrar etmek istiyorum; İstanbul'da da bir cami var. Çamlıca'da da yapılmış cami. Ben ona hep Recep Tayyip Erdoğan Camii diyorum. İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Süleymaniye, Selimiye gibi camilerimiz var. Orada da gene Recep Tayyip Erdoğan Camii olacak. Ve şuna inanıyorum; dünya siyasi tarihi yazıldığında, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi bahsedildiğinde baş gösteren isim Recep Tayyip Erdoğan olacaktır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Uludağ'da orman yangın
  2. Çatalca'da eğitim uçuşunda sert iniş yapan uçakta hasar oluştu
  3. Heybeliada'da Deniz Harp Okulu'nun çatısında yangın
  4. Eski milli futbolcu Serdar Aziz'in babası toprağa verildi
  5. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara tahliye edildi
  6. Roketsan Genel Müdürü İkinci: BAİBÜ’de dereceye giren mezunları işe alım sürecine dahil edeceğiz
  7. Almanya'ya gen tedavisi gören SMA'lı Teoman bebek döndü
  8. 44 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi'nde ikinci yapı denetim şirketinin 3 yetkilisine dava
  9. Kaza ihbarına giden polis aracına otomobil çarptı: 1’i polis, 1’i bekçi 6 yaralı
  10. Avukat, tartıştığı meslektaşını tabancayla yaraladı

© Copyright 2026

DHA